Román lap védte be Magyarországot

2023. április 21. 08:55

„Magyarország az USA célkeresztjébe került”, pedig hazánk „nem Szaúd-Arábia” – írja a Cotidianul szerzője.

2023. április 21. 08:55
null

„Magyarország az USA célkeresztjébe került” címmel közölt cikket a cotidianul.ro. Ebben arról írtak, hogy Washington pénzügyi erejét fitogtatja azzal, hogy kiűzette a Nemzetközi Beruházási Bankot, és szankcionálni akarja a magyar miniszterelnökhöz közelálló személyeket. Az írásban a szerző, Calin Marchievici kifejtette: nem világos, hogy ezeket miért vetik majd ki, de valószínű, hogy az LMBT-jogokra, korrupcióra, jogállamiságra hivatkoznak majd.

A lap a The American Conservative egy cikkét idézte, amely szerint bár Orbán Viktor hozzá „lojális oligarchák révén kontrollálja a sajtót”, ugyanez történik az Egyesült Államok is, néhány oligarcha („vállalkozó”) kontrollálja a mainstream sajtót. Az LMBT-jogok kapcsán a szerző azt írja:

„Magyarország megtiltotta a genderideológia tanítását a közintézményekben,

de attól még az ország nem Szaúd-Arábia, a vallásrendőrség nem vadássza le a homoszexuálisokat”.

„Mégis a Fidesz – és nem a szaúdi dinasztia – néz szembe az amerikai szankciókkal” – tette hozzá. Végül Szijjártó Pétet idézte, aki leszögezte: érti, hogy Magyarországnak más az álláspontja, azt nem érti, hogy miért kell ezért nyomást helyezni rá, hogy változtassa meg azt.

Nyitókép: Facebook

Összesen 166 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dragstar
2023. április 21. 17:47
Az milyen szó hogy be védte?Hova be?
masikhozzaszolo
2023. április 21. 15:57
/szankcionálni akarja a magyar miniszterelnökhöz közelálló személyeket/ videa.hu/videok/hirek-politika/orban-utravaloja-ami-a-hatizsakban-volt-gAxmMhjlLY4AKW3b Akkor engem is szankcióznak? Közel álltam ám!
bunko_jobbos
2023. április 21. 14:20
"védte be" -- idáig olvastam ezt a szart. Börtönből szabadult a rovatvezető vagy csak simán cigányszlengszótárat használtok??????? Azért mert az RTL Klubon elterjesztették, azért ez még nem magyar szó.
fogd a pénzt és kuss
2023. április 21. 12:40
tele a cikk hibával
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!