Zelenszkij leválthatja a magyargyűlölő Balogát

2023. április 04. 09:49

Patthelyzet alakult ki Munkácson, ami nem kedvez Andrij Balogának.

2023. április 04. 09:49
null

A Kárpáti Igaz Szó beszámolója szerint katonai-civil közigazgatást vezethetnek be Munkácson, miután patthelyzet alakult ki a városi tanácsban, így a város működése is veszélybe került. A portál emlékeztet, 2021-ben közigazgatási reformot hajtottak végre Ukrajnában, melynek eredményeképpen több jogkör került át a helyi szintekre.

Fontos eleme a reformnak, hogy amennyiben az önkormányzatok nem tudják ellátni a feladataikat, az elnök dönthet úgy, hogy katonai-polgári közigazgatást vezet be a közigazgatási egységben, leváltva ezzel a korábbi vezetést. A portál szerint ez a helyzet alakult ki Munkácson, hiszen Andrij Baloga elvesztette a többségét a képviselő-testületben és egy hónapon belül négyszer – a képviselők többségének távolmaradása miatt – maradt el a tanács állandó költségvetési bizottságának ülése.

A portál szerint a patthelyzet lehetőséget ad Ukrajna elnökének arra, hogy leváltsa hivatalából munkácsi polgármesterét, és ideiglenes katonai-polgári közigazgatást vezessen be, amely rendezi a kialakult helyzetet. Hasonlóra volt már példa kelet és dél-ukrajnai városokban – jegyzik meg.

Nyitóképen: Munkács vára ukrán lobogóval. Fotó: Shutterstock 

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Syndicalist-Cat
2023. április 04. 14:40
Az még nem biztos ,hogy az új görény akit odatesznek jobb lesz. Már ha megtörténik.
Igazszó
2023. április 04. 13:27
Feltételes módban megfogalmazott semmi. Majd szóljatok, ha a magyarok visszakapták a jogaikat és a turul ismét a helyén van Munkácson a többi lepusztított magyar jelképpel együtt. Addig a kurva anyját mindenkinek, aki a hohol geciket a zsidaikkal támogatja, bármivel is. Semmit nem érdemelnek, csak pusztítást és pusztulást.
Reszelő Aladár
2023. április 04. 13:20
Ilyenkor mindig reménykedünk, majd jön egy olyan figura, aki mellett Baloga már-már vérmagyar. Kétségünk ne legyen, a háború végére meg akarják szüntetni a magyar kisebbséget. A probléma ezzel csak annyi lesz, hogy akkor nem lesznek EU és NATO tagok. Vagy előbb ki kell zárni minket. Aztán egyszer majd elmagyarázhatják, hogy miért is kellett a magyar kisebbséget basztatni. Azért mert a ruszkikat gyűlölik, akkor miért kell a többit is bántani? Ócska egy népség.
hegyaljai
2023. április 04. 12:32
Lehet, hogy érdemes elolvasni az eredeti cikket. A lényeg, hogy nem Magyarországra menekültek, vagy a fronton harcolnak a távolmaradó képviselők, hanem szándékosan akadályozzák távollétükkel a döntéseket az ukrán demokrácia nagyobb dicsőségére.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!