Diszkrimináció Hollandiában: azért nem kapott szállást a vendég, mert román

2023. április 04. 13:47

Ennek következtében a Booking.com eltávolította az ingatlant a weboldaláról amíg kivizsgálják az ügyet – tájékoztatott Hegyi Alexandru.

2023. április 04. 13:47
null

Megszakította a Booking szálláskereső platform az együttműködést azzal a tilburgi szállodával, amely visszautasította Alexandru Hegyi foglalását azért, mert román – írta meg a Transtelex.

A román állampolgár a Bookingon keresztül foglalt szobát a hollandiai szállodában, később azonban a hotel munkatársai felhívták, és közölték vele, hogy nem fogadják. Egy szemfüles újságíró utánajárt a történteknek. A megállapítása szerint azért nem fogadták, mert úgy tartják, hogy a románok nagyon sok törvénytelenséget követnek el.

„Egy kis győzelmet arattunk ma, még ha az íze keserű is” – írta Hegyi Alexandru. „A Booking.com eltávolította az ingatlant a weboldaláról amíg kivizsgálják az ügyet. Emellett

Tekintettel arra, hogy a szálloda személyzete által a románokra használt Romeinse szó valójában rómaiakat jelent, csak egy híres latin szállóigére tudok gondolni: Veni, vidi, vici. Az én esetemben nem volt vidi mivel nem volt rá lehetőségem” – állapította meg.

***

Nyitókép: JAAP ARRIENS / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nempolitizálok
2023. április 04. 18:38
Nem akarom a libbantakat elkeseríteni, de az egyik youtube fórumon írta egy dán faszi, aki egyébként nagyon értékeli magyarországot a jelenlegi politikájáért, hogy a nyugati világ nagy részén a K-európaiakat emberalattinak tekintik. 40 éves folyamatos propaganda és nyilván most is azt látják, hogy a nyugatiaknak ugyanúgy lefekszik K-európa mint az oroszoknak annak idején. Mondhatni, szinte mi magyarok vagyunk (valamennyire) kivételek, de mi sem nagyon. Ez amúgy főleg a hatóságok, ügyintézés szintjén jelentkezik, ahol az ember általában ki van szolgáltatva, lehet ez amúgy egy szállás is, továbbá munkakörülmények szintjén. Többet követelnek, szarabb az ellátás, stb. Ezt ráadásul fokozza azt is, ami amúgy itteni libbant álláspont is, hogy a nyugat tart el bennünket, az EU pénzek nélkül itt hatalmas szegénység lenne, mert ez nyugaton általános vélemény. Az ottani lapok nem írják meg, hogy pld. Magyarország belkereskedelme német kezekben van, a cukorpiacunk (szinte egész K-európa) pedig átkerült a franciákhoz, stb. Ez van. A libsi pedig hiába liheg, a rendőr adott esetben őt is duplán fogja büntetni, vagy egyéb módon vegzálni. A svédek pld. a lengyel bevándorlók gyerekeit simán elveszik, hiszen a lengyelek nem svéd módra nevelik a gyerekeiket, elég ha a szomszéd feljelenti őket és az ország másik végében megkapja két svéd homár. Eltalálta a libsi, a marokkóitól, hasonlóktól viszont nem veszik el, mert az megkéseli az ügyintézőt. Hasonló, ahogy itt is a két kövér cigányasszony a két cigány kamasszal és a három kis pujával ingyen buszozik, a többi jegy vagy bérlet. Én egyébként nem véletlenül nem nyaralok arrafelé és a nyugattal közös szövetségeknek sem vagyok a híve. Sokat jártam a munkám miatt nyugatra, semmi gondom nem lenne, ha ez csak egyes emberekben lenne, nálunk is van pld. a románokkal szemben, de ez ott rendszerszintű, azaz a belga rendőr büntetlenül verhet agyon mint vagy egy éve a szlovák faszit a repülőtéren.
Hohokam
2023. április 04. 16:57
Mindkét irányban jellemző - a lopás mint a román nemzeti kultúra része nem fér bele a nyugati multikulti ideológiába (csak a fejlevágás meg csikló-csonkítás a kóser), ahol a kelet-európaiak kollektíven Untermensch csoportot alkotnak.
fatman
2023. április 04. 16:47
Lakva ismeri meg az ember a másikat... :)))
LancelotDuLac
2023. április 04. 16:06
Biztos magyaromán volt XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!