Ügyeljenek jobban a munka-magánélet egyensúlyára – üzeni a cseh minisztérium, miután három diplomatájuk is meghalt

2023. április 17. 09:49

Jan Lipavsky külügyminiszter szerint a diplomata óriási stresszben, gyakran családjától elszakítva dolgozik.

2023. április 17. 09:49
null

Az elmúlt öt hónapban három, 46 és 55 év közötti cseh diplomata is elhunyt, ezért Jan Lipavsky külügyminiszter egy belső levelezésben arra kérte a minisztérium dolgozóit, hogy igyekezzenek jobban ügyelni a munka-magánélet egyensúlyára – írja a Politico, amelynek birtokába jutott a levél. 

Ne feledjék: mint minden munkának, úgy a miénknek is megvannak a maga értékei és céljai, de az egészséges határai is”

– áll a levélben. 

Lipavsky a levélben azt írta: a diplomata pozíció rendkívül nehéz körülményekkel jár, és sokszor családtól távol kell dolgozni. „Kollégáink sokszor háborús körülmények között látják el ezt a feladatot. Nem csak a munkájukból adódóan vannak kitéve kiemelt stressznek, de gyakran a környezet is rátesz erre egy lapáttal” – folytatta.

A külügyminiszter szerint ezen változtatni kell, például a diplomatáknak és családjuknak szóló pszichológiai tanácsadással. 

Monika Studená izraeli nagykövethelyettes múlt hónapban hunyt el, ötvenévesen. Februárban, 46 éves korában elhunyt Jakub Dürr, Csehország lengyelországi nagykövete. 2022 novemberében pedig 55 éves korában hirtelen elhunyt Kateřina Fialková, Csehország svájci és liechtensteini nagykövete.

Nyitókép:  Kenzo Tribouillard / AFP

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Marcus Gravius
2023. április 18. 05:30
Azért ez elég erős véletlen..nem ?! 3 nagyjából egy időben....mert még ha volt is valami bajuk...egy időben ??? És milyen stresszről beszél ez a cseléd? A cseh diplomaták csicskák..bólogatnak a németnek,bólogatnak az amcsinak... Ez nem diplomata munka, ha csak ezt kell csinálni, konfrontációt kerülve kiszolgálni másokat, meg idegen parancsra savazni egy másik ország min.elnökét...ebben mi a stresszes?
bunko_jobbos
2023. április 17. 10:58
Kemény dolog ez a kokó. Idő előtt kikészíti az embert. Tényleg jobban kéne vigyázniuk. Távol a családtól az örökké éhes kurvák körében. Meg a kurva sok homár és kaviár, amit kötelező megenni. Kemény élet ez.
masikhozzaszolo
2023. április 17. 10:53
Magyarországon élhetetlen az élet. És Svájcban, Liechtensteinben is. Marad Németország. Ott örökélet lesz, most legalizálták az élő-haló füvet.
packó_
2023. április 17. 10:48
Ajvé, milyen cseh-izraeli-lengyel ügylet landolhatott egy lichtensteini banknál? Nem utaltak át valami kenőpénzt, mondjuk légvédelmi fegyver ügyben? Vagy nem sportolt három ember? DDD
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!