Fokföldi kobra a fedélzeten: életveszélyes repülőutat úsztak meg az utasok

2023. április 05. 19:37

A gépet végül sikerült letenni a dél-afrikai Welkom városánál.

2023. április 05. 19:37
null

Egy átlagos repülésnek tűnt a dél-afrikai pilóta, Rudolph Erasmus számára, egészen addig, amíg 3300 méter magasan a levegőben észre nem vette, hogy egy plusz utas van a gépén. Ez azonban nem egy ember volt, hanem egy kobra, amely az ülése alatt kúszott – írta meg a BBC

„Ahogy balra fordultam és lenéztem, láttam, hogy a kobra hátrafelé húzta a fejét az ülés alá” – mondta el a lapnak a pilóta. Ezt követően kényszerleszállást hajtott végre a Bloemfonteinből Pretoriába tartó járatán. A magángépen, egy Beechcraft Baron 58-ason négy utas tartózkodott.

A lap írta, hogy a fokföldi kobra harapása halálos, és 30 perc alatt megölhet valakit.

Erasmus attól tartott, hogy ha az utasai közül valaki meglátja az állatot, azonnal pánik fog kitörni. Végül úgy határozott, hogy elmondja nekik, és nem sokkal később közölte, hogy egy mérgeskígyó van a fedélzeten, és most megpróbálja minél hamarabb letenni a gépet.

A repülőt sikerült letenni Welkom városánál, ami körülbelül 150 kilométerre található az indulástól. A landolás után nem találták a kígyót, hiába szedték szét a gépet.

Nyitóképünk illusztráció. Fotó: Nicolas Cégalerba / Biosphoto / AFP

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hyazinth
2023. április 17. 14:04
Ha már kígyók kígyóznak eme cikkben, itt egy klasszikus részlet az Indul a bakterházból: "Rozi meg a kíjókról tudott rengeteget beszélni. Igaz, hogy ezt mifelénk kígyónak mondják, de én így is megértettem a történeteket. Roziék felé a kíjók sokféle galibát csináltak, mert sokan voltak. Ez igaz is lehet, mert sok kíjó sok balgaságot művelhet, ha akar. Ezek a kíjók a ház fundamentumában laktak, és onnan jártak ki mindenféle disznóságra. A legborzasztóbb az volt, hogy egy kíjó fölment legelni a toronyba, és mikor a harangozó déli álmát aludta, bemászott a hasába. Amikor a kíjó kimászott a harangozó hasábul, olyan vastagra dagadt a sok bagólétül, mint a nagy eperfa dereka, és olyan hosszú lett, mint egy miniszteri beszéd. A másik kíjó pedig belebújt egy szép özvegyasszonyba. No, mondom ez az, amit én kíjónak nevezek. Ahogy a Rozi idáig ért a történettel, a banya nagyon megijedt. A képes ábrázata egyszerre olyan libabőrös lett, mint a patkoló kovács reszelője, még a kukoricacsutkát is kiejtette a kezibül. - Azután - folytatta Rozi -, mikor a kíjó kigyött, mert nem magától gyött ki, úgy csalták ki egy tál meleg tejjel. Mikor a kíjó kigyött, az a bizonyos szépasszony igen nagyon elájult. Három kútból teljesen kimerítgették rá a vizet, egészen a sárga agyagig, de csak akkor tért némileg magához, mikor legelőbb is levágtak két méter hosszút a nyelviből, a körmeit letördelték, a térgyiről lesúrolták a hónaposretket, a haját levágták bubira, a száját befestették pirosra, pelenkát tettek alá, mer már nagyon öreg volt, majd vőlegényt szereztek neki, azután puskaport öntöttek a fülibe és taplóval meggyújtották. Idáig ért Rozi a kíjótörténettel, mikor banya levetette a réklit, mert igen melege lett. Nem mondom, én is félnék ilyen randa kíjóktul. Rozi azután egy másfajta kíjórul beszélt. Ez úgy járkált ki és be az emberekbe, hogy el se merem mondani. Hogy a banyának olyan melege lett, most meg a cúgos cipőt vetette le és odatette az orrom alá. Fogtam a cipőt, és visszatettem a banya orra alá. Végképp nem állhatom a cúgos cipője szagát. Utoljára más-másfajta kíjóról beszélt Rozi. Ezek meg, amint mondom más-másfajta kíjók voltak. Az egyik az egyik végivel, másik a másik végivel bújt az emberbe. Erre már én is fölháborodtam : - Hogy a fene a lábuk szárát! Ilyen döglenivaló kíjók! Minek is teremtődnek ezek a világra?"
Giovanni
2023. április 06. 15:10
Egyáltalán miből gondoljuk, hogy az a kigyó valóban ott volt és nem csak álmodta a pilóta? Lehet, hogy túl sok katasztrófa filmet nézett.
masikhozzaszolo
2023. április 06. 12:19
Mongúzt légimarshallnak!
files32
2023. április 06. 07:44
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/e/e9/Naja_nivea_in_a_dark_brown_and_yellow_speckled_pattern_IMG_0846.JPG/1280px-Naja_nivea_in_a_dark_brown_and_yellow_speckled_pattern_IMG_0846.JPG
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!