Politico: Orbán Viktor ünneprontót játszik Finnország és Svédország NATO-csatlakozása kapcsán

2023. március 01. 07:45

A lap szerint a miniszterelnök Európa bajkeverőjeként szerzett hírnevét csak tovább öregbíti.

2023. március 01. 07:45
null

A Politico közölt egy cikket Magyarország álláspontjáról, Finnország és Svédország NATO-csatlakozása kapcsán. A cikkben megemlítik, hogy Orbán Viktor ünneprontót játszik, valamint „Magyarország Európa bajkeverőjeként szerzett hírnevét szerdán tovább öregbíti, amikor a parlament vitát kezd egy vitatott kérdésről: arról, hogy adjon-e zöld utat Finnországnak és Svédországnak a NATO-csatlakozáshoz”.

Az írásban megjegyezték, „míg a NATO-tagok inkább amiatt aggódnak, hogy Törökország esetleg megakasztja az északi országok csatlakozását [...],

Politico: De már most látszódnak a bajok jelei

A lap beszámolt arról, hogy Kocsis Máté szerint komoly vita alakult ki a csatlakozás kapcsán, amelyet Orbán is visszhangzott. „A Fidesz pártját vasszigorral irányító magyar vezető egy pénteki interjúban azt mondta, hogy »bár elvben támogatjuk Svédország és Finnország NATO-csatlakozását, de előbb komoly megbeszélésekre van szükség«” – írták.

„Orbán Viktor megjegyzései megerősítették azokat a brüsszeli félelmeket, hogy a magyar vezető megpróbálhatja kihasználni a NATO-bővítéssel kapcsolatos befolyását arra, hogy engedményeket csikarjon ki a jogállamisági kérdésekben” – tették hozzá.

Nyitókép: Attila KISBENEDEK / AFP

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2023. március 01. 16:46
Csak a szokásos,hitvány zsarolás..más már nincs..
Ati Papa
2023. március 01. 15:34
Sajnos ők is akkora arccal nézik le a bugris Magyarokat, hogy el sem bírják képzelni, hogy elmúlt már az az idő, amikor kritika nélkül beájultunk a "művelt " nyugattól, északtól, USA-tól. Van képünk nem azonnal vigyázzba állni, ha a "partner" óhajt valamit. Miféle partnerség az, ha nekünk minden aljasságuk ellenére azonnal teljesíteni kell a kérésüket/parancsukat, ők meg a fejünkre trotykolnak és még szét is kenik rajta?
dezilluzionista
2023. március 01. 13:29
ErrekapottmegrendeléstPutyintól.
Szerintem
2023. március 01. 09:55
Megvolt már a némpszavazás a svédeknél, finneknél és milyen eredménnyel? Megvárnánk, már csak a jogállamian demokratikus ügyintézés kedvéért is. Hogy néz az ki, mennyire jogállami csak páran a füstös szobák mélyén eldönteni a nép feje felett egy ilyen fontos kérdést? A hatalom a népé! Nem igaz, libsik?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!