Haladár tempó: simán-lazán marxista tanításokat ajánlgat diákjainak egy minneapolisi tanár

2023. március 21. 18:23

„Az idei diákjaim nem tisztelik a hatalmat. És ezt szeretem egy emberben, mert én egyáltalán nem tisztelem az államot.” – fogalmazott a pedagógus. A Bolond lyukból című cikksorozat új része.

2023. március 21. 18:23
null

Készült az Alapjogokért Központtal együttműködve, a Bolond lyukból cikksorozat részeként. 

*

Egy minneapolisi középiskolai tanár a TikTokon dicsérte diákjait, amiért „nem tisztelik az államot”, és marxista tanításokat ajánlott nekik az osztályteremben. A Highland Park középiskola természettudomány tanára, Mandi Jung TikTok-profilja tele van olyan videókkal, amelyek más tanároknak is forrásokat és tippeket közöl többek között arról, hogyan tanítsanak a gyerekeknek a marxizmusról és az antikapitalizmusról. Az egyik posztban azt írja: „Az idei diákjaim nem tisztelik a hatalmat. És ezt szeretem egy emberben, mert én egyáltalán nem tisztelem az államot.”

Jung szerint, aki egyébként biológiaórákat tart, a gyerekeknek a sejtekről tanított tudományos konszenzus a „kapitalista indoktrináció” része. Eszmefuttatása szerint ugyanis, ha azt tanítjuk a gyerekeknek, hogy a sejten belül a sejtmag a legfontosabb alkotóelem, akkor már ezzel arra neveljük őket, hogy meg kell felelniük egy felsőbb hatalomnak.

Mindezek ellenére az iskola megvédte a tanárt, mondván: „Általános szabályként a közalkalmazottaknak, mint állampolgároknak joguk van ahhoz, hogy közérdekű ügyeket személyesen kommentáljanak anélkül, hogy munkáltatójuk korlátozná vagy megtorlással sújtaná őket.”

 

***

Nyitókép: Midjourney

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Horst_Tappert
2023. március 22. 10:28
"Az idei diákjaim" "a sejten belül a sejtmag a legfontosabb alkotóelem, akkor már ezzel arra neveljük őket, hogy meg kell felelniük egy felsőbb hatalomnak" Csak én érzem azt, hogy valami nagyon nem stimmel ennél a sejtcsomónál? Mi az, hogy "diákjaim"? Saját magát nevezi ki felsőbb hatalomnak? Ahh, minden balos retardált...
kaltran
2023. március 22. 08:35
No ezt akarja a PDSZ is meg kapcsolt részei. Mit akarnak jobban? Fizetésemelést, vagy Marxot tanítani? A világnak már vége, de nem ártana ha egy kis ideig lenne még.
Phm045
2023. március 22. 06:59
Nagyon helyes! Meg kell tapasztalni amerikában is a kommunizmust. Legyenek nálluk is munkatáborok, verőlegények leninfiúcskák. Írtsák csak egymást a saját hazájukban.
__Y__
2023. március 21. 22:38
Az anarchistákkal abban részben egyetértek,hogy én se tisztelem az államot, illetve felőlem minden tanár azt ajánlgat a diákjainak,amit akar, a fiatalok így is úgyis lázadnak egy bizonyos szinten, pont nem a tanáruk véleménye fogja befolyásolni őket. Viszont én Marxot meg a tanításait legalább olyan károsnak tartom, mint az állami önkény különböző megnyilvánulásait, nem véletlenül jár sok helyen a kettő kéz a kézben, ugyanis a marxista eszméket a gyakorlatban leginkább állami erőszakkal próbálták megvalósítani,de soha sem működött,mert egy utópiáról van szó. Épp ezért az ilyen balos anarchisták végül szinte mindig önellentmondásba kerülnek saját magukkal is. Diákok körében ideig-óráig divatos tud lenni,de (a már említett ellentmondások miatt) az értelmesebbje idővel kinövi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!