Amerikai lap: spóroljon pénzt, ne reggelizzen

2023. február 15. 19:20

A Wall Street Journal javaslata a gazdasági helyzetre: felejtsük el a reggelit, inkább kávézzunk helyette.

2023. február 15. 19:20
null

„Hagyja ki a reggelit, hogy pénzt spóroljon” címmel publikált cikket az amerikai Wall Street Journal, a lap szerint ezzel lehet átvészelni az árak növekedését, amely az időjárási viszontagságok, a különböző betegségek és az orosz-ukrán háború következtében történt. 

A lap azt írja, a tojás ára 1 év alatt 70 százalékkal ugrott meg, ami 1973 a legmagasabb érték. Az árnövekedést nagyban befolyásolta az államokban pusztító madárinfluenza. A lap azt is írja, hogy a fagyasztott narancslé ára az előző évhez képest 12,4 százalékkal ugrott meg, Floridában 90 éve nem volt ilyen rossz a narancstermés, köszönhetően a hurrikánoknak és a citrusféléket támadó különböző betegségeknek. Az Egyesült Államokban népszerű gabonapelyhek ára pedig átlagosan 15 százalékkal nőtt, ez nagyban az orosz-ukrán háborúnak „köszönhető”.

Hogy mi a megoldás? A lap szerint a következő:

a reggeli szerelmesei lehet, jobban járnak, ha csak egy kávét isznak – lehetőleg pörköltet, és ne instantot. A kávé ára az elmúlt hónapban 0,1 százalékot esett, míg az instanté 3,6 százalékot nőtt”.

Nyitókép: Chad Springer / Image Source / AFP

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2024. március 03. 08:09 Szerkesztve
Nofene! S kőgazdag usában, ahol még a kutya is dollárt szarik, lebeszélik a reggeliről a népet, mert azzal spórolni lehet? És ezt nem a szomszéd öreglány javasolja, hanem egy világismert gazdasági lap. Sajnos mi messze el vagyunk maradva az usától (legalábbis ezt mondják világismert amerikai gazdasági lapok) Nemrég keltem fel, és most ülök le reggelizni. És közben fel sem merül bennem a gondolat, hogy a hasamon kellene spórolni, mert máson már nem lehet. Jó reggelit minden elnyomottnak!
Szamóca bácsi
2023. február 16. 15:46
"reggelizz mint egy király, ebédelj, mint egy polgár, vacsorázz, mint egy koldus" - "király"?? -- pfuj! micsoda feudális csökevény - "polgár"? -- ugyan! tiszta konzervativizmus. - "koldus"! -- ez az! ere van szüksége a szélsőlibsiknek, a függőségben tartott, kiszolgáltatott, önálló véleményt megfogalmazni képtelen fogyasztó tömegre.
Andilla
2023. február 16. 12:26
Én már évek óta nem reggelizek, valóban jobban érzem magam, és pár fölös kiló is lement rólam. Keto(-szerű) kaják, időszakos böjtölés, tényleg klassz. A cukros gabonaféléket el kell felejteni. Na, azért a Túró Rudit nem hagyom ki, meg egy jó gesztenyepürét se. Az pedig nem mindegy, milyen a kávé, és mivel issza az ember. Amelyiket én iszom, az nem marja szét a gyomrot. Meg a vacsi se mindegy: tegnap vettem a falusi néninél 30 tojást magamnak a hétre, amiből hatot meg is sütöttem, egy kis háziszalonnával. Négy a rendes, napi adagom. Ma mangalica kolbász lesz. Sose voltam nagy húsevő, de minél inkább nyomatja a propaganda a vegánságot, nálam ez annál inkább ellentétes hatást vált ki.
Búvár Kund
2023. február 16. 07:21
"Bendegúz: - Kendnek is sűrű a levese? Bakter: - Ja, főként ezzel a szarvasbogárral! Bendegúz: - Magának bezzeg szarvasbogár jutott. Adja nekem Bakter úr! Bakter: - Egye fene, lásd kivel van dolgod"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!