Ukrán diplomata: Magyarország támogatja az ukrán nemzet megsemmisítését

2023. február 28. 09:02

„Csalódottak vagyunk Magyarország hozzáállása miatt” – fogalmazott a szlovák SME-nek Jevhen Perebijnisz.

2023. február 28. 09:02
null

A SME interjút készített Jehven Perebijnisszel, az ukrán külügyminisztérium államtitkárával, amelyben Magyarország is szóba került. „Milyenek a tárgyalások Magyarországgal, amely elutasítja a fegyverszállításokat és blokkolja a szankciókat? Ezzel segít Putyinnak?” – tette fel a kérdést az újságíró, amire Perebyjnis azt felelte, hogy „az Oroszország elleni szankciók blokkolásával közvetlenül segíti Oroszországot.

Csalódottak vagyunk Magyarország hozzáállása miatt, többek között amiatt is, hogy blokkolja a NATO-ba való integrációnkat,

hogy megakadályozza az Ukrajna-NATO Bizottság ülését, hogy kritikusan nyilatkoznak a szankciókról, és hogy időnként ukránellenes beszédeket lehet hallani Budapestről. A magyarokat szomszédos és baráti nemzetnek tekintjük, amely történelme során a Szovjetunióval kapcsolatban szintén átélt bizonyos megpróbáltatásokat, és logikusan támogatnia kellene Ukrajnát a küzdelmünkben”.

Az interjúalany szerint kiábrándító Magyarország mai álláspontja, miszerint a békéhez vezető út az, „ha Ukrajna felhagy az Oroszországgal szembeni ellenállással. Mindannyian tudjuk, mi történne ebben az esetben – Ukrajna megszűnne létezni” ​​​​​​. Perebijnisz szerint Mindannyian tudjuk, hogy „Putyin célja egész Ukrajna megszállása és az ukrán nemzet megsemmisítése.

Ez azt jelenti, hogy Magyarország támogatja az ukrán nemzet megsemmisítését. Nem hiszem, hogy ezt a hozzáállást támogatnunk kellene.

Éppen Magyarországnak – amelynek bizonyos kapcsolatai vannak Oroszországgal – kellene felszólítania Oroszországot, hogy hagyja abba az agressziót, és vonja ki csapatait Ukrajnából. Akkor a háborúnak vége lesz” – fogalmazott Perebijnisz.

Nyitóképen: Jehven Perebijnisz. Forrás: Képernyőfotó.

Összesen 135 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vakfolt
2023. március 01. 11:04
"Ukrán diplomata: Magyarország támogatja az ukrán nemzet megsemmisítését" Ha így lenne se lenne semmi közöd hozzá.
Reszelő Aladár
2023. március 01. 08:25
Két apróság kimaradt: - a helyi magyarság jogfosztása - a magyar történelem legnagyobb humanitárius segítségnyújtása. Persze előbbi kérdéstől ne várjuk, hogy egy tót teszi fel, az utóbbiról meg az a vélemény, hogy lehet akármilyen finom, meleg vagy hasznos, ha lőni nem lehet vele, akkor semmit sem ér. Aki ilyet küld, az semmit sem küld.
dezodor
2023. március 01. 08:02
"A magyarokat szomszédos és baráti nemzetnek tekintjük, amely történelme során a Szovjetunióval kapcsolatban szintén átélt bizonyos megpróbáltatásokat, és logikusan támogatnia kellene Ukrajnát a küzdelmünkben”. Baráti nemzet, b+ azért tiltjátok be a magyar beszédet, oktatást mindent, és "kést a magyarok torkának" van minden nap valami ukrán hülyétől. Még csak az kéne hogy egy ilyen ipari méretekben HAZUG agresszív félnáci banderista csürhe Nato tag legyen.
Csigorin
2023. március 01. 00:37
mi az hogy ukran nemzet? 56-al meg ne gyere te pocs, ugyanolyan tagkoztarsasag voltatok mint Oroszorszag
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!