Hoppá: Ultimátumot adtak az ukránok Elon Musknak

2023. február 09. 17:17

Kijev felszólította a SpaceX vállalatot: döntsön, kinek az oldalán áll.

2023. február 09. 17:17
null

Az ukrán elnöki iroda rosszallásának adott hangot csütörtökön amiatt, hogy a SpaceX űripari vállalat korlátozta az ukrán hadsereg hozzáférését a Starlink műholdas rendszerhez, amelyet harci drónok irányítására is használnak az ukrán erők.

„Ukrajna ellenállása egy éve tart, a cégeknek maguknak kell eldönteniük: vagy a szabad élethez való jog és Ukrajna oldalán állnak, így nem találnak ki olyasmit, amivel ártanak neki, vagy az Oroszországi Föderáció oldalán,

– hangsúlyozta Mihajlo Podoljak, az ukrán elnöki iroda vezetőjének tanácsadója Twitter-üzenetében.

Podoljak azt tanácsolta a SpaceX-nek és a cég elnökének, Gwynne Shotwellnek, aki bejelentette a döntést, hogy „válasszon” az általa felvázolt két lehetőség közül.  A SpaceX szerdán jelentette be, hogy lépéseket tett annak megakadályozására, hogy az ukrán hadsereg a Starlink műholdas rendszert használja a drónok irányítására. Shotwell szerint a SpaceX Starlink műholdas internetszolgáltatását

 – emlékeztetett az Ukrajinszka Pravda hírportál. Shotwell nem részletezte a korlátozás jellegét. Hangsúlyozta, hogy a vállalat Ukrajnával kötött megállapodása elsősorban humanitárius célokat szolgált. Mindazonáltal hozzátette: elfogadták, hogy kommunikációs célokra az ukrán hadsereg is igénybe veszi a rendszert.

(MTI)

Nyitókép: Carina Johansen / NTB / AFP

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lanter
2023. február 14. 00:17
Mocskos zelenszkij te ukrán kéz álltal fogsz megdögleni amit tettél népeddel....
Lanter
2023. február 14. 00:14
Valszeg nem marionett faszklampír zelenszkíj ukrán tömeggyilkos oldalán! Szerencsétlen megvezetett ukrán harcolók... Várom már ráébredésüket, időszerű lenne....
blondibarbi
2023. február 13. 20:05
"Ukrajna ultimátumot ad" Ezek kinek nem adtak még...? Lyuk a világ seggén. :)))
airmax
2023. február 10. 10:22
Vajon milyen tündérmese alapján hiszik az ukránok azt, hogy a Spacex BÁRMILYEN időtávon támogatja őket csak mert szegényeket megtámadták a gonosz oroszok... Milyen tündérmese alapján gondolják, hogy a Spacex-nek nem a költség/haszon az istene, hanem a jótékonykodás... Milyen tündérmese alapján hiszik, hogy a marketing értékük kihasználása után nem dobják őket, ha a költségeiket nem fedezi valaki? Királyfi, hány éves vagy?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!