Morawiecki bejelentette: teljesen leállítják az orosz olaj importját

2023. február 28. 18:04

A nyilatkozat azután hangzott el, hogy Oroszország leállította a Lengyelországba irányuló olajszállításokat a Barátság kőolajvezeték északi szakaszán.

2023. február 28. 18:04
null

Lengyelország februárban és márciusban „közel nullára” csökkenti az Oroszországból származó kőolajimportját − közölte Mateusz Morawiecki miniszterelnök a Guardian szerint. 

Morawiecki elmondta, hogy az év elején az Oroszországból származó import 10 százalékra csökkent,

február-márciusban pedig, az Orlentől származó információk szerint, 0 százalék lesz.

A lengyel miniszterelnök nyilatkozata azután hangzott el, hogy Lengyelország legnagyobb olajipari vállalata, a PKN Orlen közölte, hogy Oroszország váratlanul leállította a Lengyelországba irányuló olajszállításokat a Barátság kőolajvezeték északi szakaszán.

Nyitókép: LUDOVIC MARIN / AFP

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Osztap Bender
2023. március 01. 13:17
Morawiecki bejelentette: teljesen leállítják az orosz olaj importját Le bizony, mert az oroszok elzárták a csapot, mivel nem fizettek. Egykori lengyel barátaink így csinálnak a szükségből erényt.
pandalala
2023. március 01. 00:13
Ezek hősök!! :-DDDD
Kivűlálló
2023. február 28. 21:35
"Morawiecki bejelentette: teljesen leállítják az orosz olaj importját" Én azt vallom nagyon régóta, hogy aki öngyilkos akar lenni, azt segíteni kell a tervének megvalósításában és nem tiltani, vagy megóvni tőle! Valahogy így vagyok az ilyen lankadt szájú Morawiecki félékkel is, szintúgy "algemeine" az egész lengyel társadalommal...!
Bell & Sebastian
2023. február 28. 20:29
Ugyanitt bontott csővezeték, német nyomásfokozó szivattyúk, és ukrán benzinkút hálózat eladó. Fabatkában is lehet fizetni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!