Oroszország atomfegyverekkel felszerelt hajókkal riogat

2023. február 16. 11:57

Erre több, mint 30 éve nem volt példa.

2023. február 16. 11:57
null

Oroszország három évtized óta először kezdett taktikai nukleáris fegyverekkel felfegyverzett hajókat telepíteni a Balti-tengerre – derül ki egy norvég hírszerzési jelentésből. Az Independent csütörtöki cikkében azt írja: a hírszerző szolgálat február 13-án közzétett éves jelentése szerint a hajók az orosz Északi Flottához tartoznak. „A flotta hadihajói a szovjet korszakban rendszeresen mentek ki a tengerre nukleáris fegyverekkel, de

– áll a jelentésben, amelyben azt is hangsúlyozzák: a taktikai nukleáris fegyverek különösen komoly fenyegetést jelentenek számos olyan műveleti forgatókönyvben, amelyben a NATO-országok is részt vehetnek.

Fotó: MTI/EPA

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
formaegy
2023. február 16. 17:57
Bevetette? Akkor hogyan tudtátok ezt a baromságot megírni? Inkább ne tudtátok volna. Ennyi.
Ben Jeremiah
2023. február 16. 15:03
"Oroszország atomfegyverekkel felszerelt hajókkal riogat" Aztak...a Ezt SOSEM írták az USA hajóiról, mert azok nem riogatnak. Sem a Németországba telepített USA atomfegyverekről, mert az sem riogatás, sőt. De ha az oroszok csinálják, az gonoszság. "árom évtized óta először kezdett taktikai nukleáris fegyverekkel felfegyverzett hajókat telepíteni a Balti-tengerre" Azok a hajók réges-régen ott voltak, csak nem futottak ki a tengerre. Most igen.
fado
2023. február 16. 14:44
Norvégia nem ússza meg hogy aktívan benne van a Északi Áramlat vezetékek felrobbantásában. Így vagy úgy de az orosz megtorlás mindenképpen abszolválva lesz.
Upuaut
2023. február 16. 14:08
És? Kellett birizgálni a fogatlan medvét.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!