Ukrán főparancsnok: Az oroszok saját katonáik tetemei felett próbálnak előrehaladni

2023. január 03. 21:20

Valerij Zaluzsnij az amerikai vezérkari főnököt tájékoztatta az ukrajnai harci helyzetről.

2023. január 03. 21:20
null

Valerij Zaluzsnij, az ukrán fegyveres erők főparancsnoka telefonbeszélgetést folytatott kedden Mark Milley tábornokkal, az amerikai vezérkari főnökök egyesített bizottságának elnökével, akit tájékoztatott a fronton kialakult helyzetről. 

Zaluzsnij a megbeszélésről a Facebookon számolt be. Szavai szerint súlyos csaták zajlanak az ország keleti részén, a Szvatove-Kreminna vonalon, valamint Liszicsanszk irányában. A legnehezebb helyzet továbbra is a Szoledar-Bahmut-Majorszk szakaszon van, ahol az orosz erők „tulajdonképpen saját katonáik tetemei felett” próbálnak előrehaladni, de

az ukrán csapatok komoly erőfeszítések árán visszatartják az ellenséges offenzívát

– írta.

Donyeck megyében tartják a pozíciójukat

Hozzátette, hogy az ukrán hadseregnek sikerült megtartania a pozícióit Donyeck megyében Avgyijivka környékén, és folytatni az ellentámadást. „Megbízhatóan tartjuk a védelmi vonalakat Zaporizzsja irányában, és erőfeszítéseket teszünk Herszon védelmére, elsősorban a civilek és a város létfontosságú infrastruktúrája elleni orosz ágyúzásokkal szemben” – fogalmazott az ukrán katonai vezető. Kiemelte, hogy az ukrán-fehérorosz államhatáron a helyzet "teljes mértékben ellenőrzés alatt áll".

Zaluzsnij tájékoztatta továbbá az amerikai vezérkari főnököt arról, hogy december 31-től január 3-án reggelig az orosz erők 14 rakétacsapást mértek, és 94 iráni gyártású drónt vetettek be ukrán területeken. Köszönetet mondott Milley-nek az Ukrajnának nyújtott külföldi légvédelmi rakétarendszerekért, amelyeket - mint írta – az amerikai vezérkari főnök aktív közreműködése révén bocsátottak az ukrán fegyveres erők rendelkezésére.

(MTI)

Nyitókép illusztráció. Fotó: DIEGO HERRERA CARCEDO / ANADOLU AGENCY / ANADOLU AGENCY VIA AFP

Összesen 103 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Frutti
2023. január 04. 10:55
Állítólag az orosz katonák mobillal rendelkeznek a háború alatt! (is) , ezért könnyen bemrérhetőek! Ma már a háborúban sincsennek szabályok, eltíltások? Ez hogyan lehetséges? Ez valami vicc? A parancsnokok nem veszik el a mobilokat? Mi ez a hatalmas káosz, fejetlenség? Miért nem állnak a sarkukra a vezetők?
5m007h 0p3ra70r
2023. január 04. 10:25
És? Ha szarosgatyák vannak ott akkor meg azon keresztül.
B_kanya
2023. január 04. 00:02
"próbálnak előrehaladni, de az ukrán csapatok komoly erőfeszítések árán visszatartják az ellenséges offenzívát" A lauder szenilis nevű propagandista eddig azt sivalkodta, hogy "menekülnek" az oroszok, erre most mit mond? Ceterum censeo idióta lauder szenilis hazaáruló :)
Benedek Zsolt
2023. január 03. 23:42
ITT EGY VIDEO ERRŐL: https://www.youtube.com/watch?v=fr_hXLDLc38
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!