Hamilton: Ha nem tudom megvédeni az emberi jogokat, akkor inkább nem versenyezek

2023. január 07. 17:24

Az FIA új szabálya részben megtiltja a brit pilóta számára, hogy olyan pólókat vagy szimbólumokat viseljen, amelyeknek politikai vagy vallási vonzata van – írja a Sport365.

2023. január 07. 17:24
null

Lewis Hamiltonnak nem tetszik az FIA új szabálya, amely részben megtiltja számára, hogy olyan pólókat vagy szimbólumokat viseljen, amelyeknek politikai vagy vallási vonzata van – írja a Sport365 –, a 2023-as szezontól kezdve ugyanis csak előzetes egyeztetést követően jeleníthetne meg egy-egy ilyen ügyre utaló szimbólumot a ruházatán.

A hétszeres világbajnok már évek óta igyekszik felhívni a figyelmet fontosabb társadalmi kérdésekre. Elsők közt csatlakozott a Black Live Matters mozgalomhoz, de felszólalt már a szexuális szabadsággal és a nők esélyegyenlőségével kapcsolatos témákban is. A britet letaglózta a szervezet döntése és még azt is belengette, talán nem is fog versenyezni, ha tovább korlátozzák őt.

Nyitókép: Facebook

Összesen 147 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Qvasimodo
2023. január 12. 14:13
Brüsszelben a helyed, nem a sportban. Ott lehet büntetlenül kamuzni, még jól meg is fizetik.
hugi
2023. január 09. 13:58
Ki nem szarja le.
Robert69
2023. január 08. 20:43
Amíg nem politizált ment neki a vezetés, mióta politizál azt hiszi a volánnál is azt kell, ezért nem oda koncentrál. Jó lenne eldönteni mit akar és mikor, egyszerre a kettő nem megy. Mikor lett a sport ennyire átpolitizálva? Én kizárnék minden sportolót aki politizál a sporteseményeken.
nempolitizálok
2023. január 08. 12:28
Kiöregedett, de még sütkérezne.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!