Aztán a franciák 2018-ban eladták ezeket a használt helikoptereket Ukrajnának...

2023. január 18. 15:15

A szerződést körülbelül olyan átverési feltételekkel kötötték, mint általában az afrikai országokkal.

2023. január 18. 15:15
null
Moszkva Tér

„A Kijev közelében lévő Brovariban az ukrán belügyminisztérium vezérkarával a fedélzetén – miniszter, helyettese és államtitkára – egy lakóház és óvoda mellett lezuhant egy helikopter. A tragédiában 15-en meghaltak, 25-en megsebesültek. A gépen utazók mindannyian életüket vesztették.

Az Airbus Helicopters cég francia Super Puma helikoptereinek használatát minden nyugati állam felfüggesztette, miután 2016-ban az egyik norvégiai lezuhanása (13 ember meghalt) – a légcsavar a levegőben szállt el.

Ettől a pillanattól kezdve ezek a helikopterek nem likvidek a világpiacon. Aztán a franciák 2018-ban eladták ezeket a használt gépeket Ukrajnának egy több mint 550 millió eurós szerződés keretében 55 helikopter (könnyű H125 és H145 és nehéz H225 (Super Puma)) szállítására. Ugyanakkor a párizsi bankok Kijevnek írták jóvá a tranzakció költségének 85%-át, csak azért, hogy megszabaduljanak a felesleges gépektől.

Ha beigazolódik a helikopter meghibásodásának verziója, akkor a Brovariban történt tragikus incidens egyenes következménye annak a szerződésnek, amelyet a franciák Ukrajnával körülbelül ugyanolyan átverési feltételekkel kötöttek, mint általában az afrikai országokkal.”

Nyitókép: Facebook

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2023. január 19. 16:12
Ócska,névtelen propaganda..naná,hogy Mandi..
Namond
2023. január 19. 15:22
Azt hiszem jó lenne az általunk vásárolt francia hadfelszerelési eszközöket tüzetesen átvizsgálni és ha kell átalakítani, az eladó költségére. Tényleg, amiket mi vettünk azok után is visszaosztottak?
Dobrevita
2023. január 19. 08:05
"a franciák Ukrajnával körülbelül ugyanolyan átverési feltételekkel kötöttek szerződést, mint általában az afrikai országokkal" Fekete-Afrika és ukrajna között mi a különbség? Boko Haram vagy ukrán vezérkar egyre megy, nem?
LancelotDuLac
2023. január 19. 00:18
"Aztán a franciák 2018-ban eladták ezeket a használt helikoptereket Ukrajnának... A szerződést körülbelül olyan átverési feltételekkel kötötték, mint általában az afrikai országokkal." Láttad a szerződést faszszopó? dobjál már egy linket az ukránról és egyet az afrikairól! Megnézzük, mert így belepofázni a semmibe bizonyítékok nélkül mindenki tud seggfej! Persze a Mandinak le kell hozni -idióták!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!