Az oroszok átállítják az annektált ukrajnai régiókat a moszkvai időszámításra

2023. január 27. 12:59

Egy órával előbbre kell tekerniük az óráikat az orosz uralom alatt élőknek.

2023. január 27. 12:59
null

Az Orosz Föderáció Ipari és Kereskedelmi Minisztériuma bejelentette, hogy a négy annektált ukrajnai régióban hivatalosan is átállnak a moszkvai időszámításra – írja az orosz állami hírügynökség, a Taszsz.

Az erre vonatkozó törvényjavaslatot már be is nyújtották a törvényhozásnak, így hamarosan a donyeckiek, a luhanszkiak, a herszoniak és a zaporozzsjeiek a GMT+3 óra szerint élhetik az életüket – már azokon a területeken, amelyek ténylegesen orosz ellenőrzés alatt vannak.

Korábban mind a négy régióban a kijevi idő (GMT+2) volt a hivatalos, ami egy órával kevesebb, mint a moszkvai (GMT+3).

Ismert: a négy ukrajnai régióban az oroszok tavaly szeptember végén tartottak népszavazást az Oroszországhoz csatlakozásról. A szakadár Luhanszki és Donyecki Népköztársaság, valamint a megszállt Zaporizzsja és Herszon megye Oroszországhoz csatolásáról szóló alkotmányos törvényeket Putyin tavaly október elején írta alá.

Nyitókép: MTI/EPA/Jurij Kocsetkov

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2023. január 27. 22:02
logikus, egy vekony sav ne legyen egy oraval visszabb.
pemete jakab
2023. január 27. 21:56
"Az oroszok átállítják az annektált ukrajnai régiókat a moszkvai időszámításra" A Kelet-Ukrán területek viszonylag fejlettek voltak. Az orosz időszámítással kapnak vagy -10 évet.
hátakkor
2023. január 27. 18:23
A SIM kártyákat meg a doménneveket is átállítják. Meg a suli tananyagot. Így néz ma ki egy okkupáció.
LancelotDuLac
2023. január 27. 15:20
Akkor Budapesten is? a kolostorban?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!