Szánalmasan elbukott a német válogatott a Spiegel szerint

2022. december 02. 10:37

A csapat „szánalmasan elbukott” a szivárványos karszalag erőltetésével, aztán meghunyászkodva elsunnyogtak – írja a német baloldali lap.

2022. december 02. 10:37
null

Vezető anyagban foglalkozik a Spiegel a német válogatott kudarcos szerepléséről, amely már a csoportkörben kiesett a katari világbajnokságról. „Újabb világbajnoki címet akartak szerezni, ehelyett jött az összeomlás” – írják.

Először is a csapat „szánalmasan elbukott” a szivárványos karszalag erőltetésével, aztán meghunyászkodva elsunnyogtak.

És most jött az újabb kudarc, ezzel az eredménnyel – értékel a lap.

A Spiegel szerint a német válogatott lejtmenete nem most kezdődött. Már ide sorolja a 2021-es UEFA-mérkőzést Magyarországgal (végeredménye 2-2), és a mostani szerepléssel együtt a lap szerint 

ez már túl sok a kudarcokból.”

A lap ezután hosszasan ecseteli a szövetségi kapitány, Hansi Flick felelősségét, a cikk szerint Flick nem vette figyelembe, hogy a csapat védő- és támadóereje nincs egyensúlyban, a német válogatott mostani szereplése pedig besározta Flick „eddig patyolat tiszta pedigréjét”.

 

Nyitóképen: Nem jött be a szivárványozás: Manuel Neuer a „One Love” karszalaggal. Fotó: Christian Charisius / DPA / AFP

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
eredmeny
2022. december 03. 10:03
Nos tudomásul kellene venni, hogy az adott ország jogrendszerét, egyéb szabályait be kell tartani, kulturáját pedig tisztelni. A futball nem elsősorban politikai üzenetek célbajuttatásáról kell szóljon. Nagyobb fegyelem, kevesebb kihágás, több foci!
Ne szájalj
2022. december 03. 06:03
A helyzet az, hogy a nemeteknek, mar csak tortenelmi okok miatt is, nem nagyon kene karszalagozniuk. Az az egyik veglet volt, ez meg a masik. Egyiknek se lett jo a vege.
Salitis
2022. december 02. 19:00
Eddig mindig az európai csapatoknak szurkoltam a vb-ken. Most viszont az lmbtqsdggf+ lobbi elen szurkolok. Szóval annak, aki a szivárvány fiúk (angol, welsz, belga, holland, német, dán, svájc)ellen játszik. Na 4 szivárvány-karszalagos csapat már összecsomagolt....
hidegfehérmintaled
2022. december 02. 17:56
A német focistának nem véletlenül csúszik ki a kezéből a szappan a zuhanyzóban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!