Orosz hírügynökség: Magyarország a pillanatra vár, hogy területet követeljen Ukrajnától

2022. december 02. 09:10

Az orosz lap arról ír, hogy Lengyelország, Magyarország és Románia fel akarja osztani Ukrajnát.

2022. december 02. 09:10
null

A RIA Novosztyi orosz állami hírügynökség arról számolt be, hogy Lengyelország, Magyarország és Románia csak a megfelelő pillanatra vár, hogy területi követeléseket támasszon Ukrajnával szemben. Mindezt Slobodan Samardzija szerb újságíróra hivatkozva írják, aki elméletét azzal támasztotta alá, hogy Orbán Viktor nemrég egy futballmeccsen egy Nagy-Magyarországot ábrázoló sálban jelent meg. 

– olvasható.

Az orosz hírügynökség oldalán olvasható: „az orosz különleges műveletek beindulásával elkezdték szorosan követni az ukrajnai fejleményeket, és remélik, hogy átvehetik az ellenőrzést Kárpátalja felett”.

Felidézték Andrei Marga volt román külügyminiszter mondatait is, aki korábban természetellenesnek nevezte Ukrajna határait. Lengyelországról azt írják, annak ellenére, hogy támogatják Ukrajnát, 

„nem rejtik véka alá terveiket, hogy átvegyék az ellenőrzést Nyugat-Ukrajna felett, és így rögzítsék a határokat”.

Nyitókép: STR / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Összesen 461 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Turán
2022. december 03. 09:14
Kommunista pártvezetöink beírnák magukat a nagymagyar történelemkönyvbe.
Tikkadt Szöcske
2022. december 02. 19:47
Ez az újságcikk hivatott beljebb verni az éket az amúgy is betegeskedő EU tagállamok közé. Nem hülye az orosz sajtó. Ennyi és nem több. Sajnos.
KBA98
2022. december 02. 17:43
Hát ez bizony nem igaz! Aki Magyarországon akar élni onnan is átjöhet hivatalosan, de kinek kell ez a leamortizált országrész? Nekünk biztosan nem!
Lajoss
2022. december 02. 16:02
A csutinak csak a szája nagy..ja,meg a bendője..:)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!