Zelenszkij: A nácik bombázására hasonlítanak az orosz támadások

2022. december 09. 14:02

Kemény kijelentéseket tett Zelenszkij az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata elfogadásának és kihirdetésének 74. évfordulója alkalmából.

2022. december 09. 14:02
null

„Az orosz hadsereg egyszerűen kővé zúzza az ukrán városokat és falvakat, a mi falvainkat. Nem egy és nem kettő, hanem tucatnyit. A repülés, a rakétaterror, az Orosz Föderáció támadásai, amelyek annyira emlékeztetnek Nagy-Britannia és London náci bombázására. Az orosz hadsereg által február 24. óta kilőtt rakéták 62 százaléka polgári célpontokat célzott. Az emberek ellen. Az emberiség ellen” – mondta Volodimir Zelenszkij az „Emberi jogok sötét időkben” című nemzetközi konferencián, amelyet az ENSZ Közgyűlése az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata elfogadásának és kihirdetésének 74. évfordulója alkalmából rendezett.

Az ukrán elnök beszélt arról is, hogy kínzótáborokat, orosz területeken tömegesen eltemetett embereket és ukránok oroszok általi erőszakos deportálását fedezték fel.

„Több mint kétmillió embert toloncoltak ki. Ukrán gyermekek orosz családokba történő illegális örökbefogadásáról van szó. Ukrajnából rabolták el őket” – hangsúlyozta. A politikus „az ukránok elleni aknaterrorról, a folyamatos ágyúzásról, az Orosz Föderációval közös határvidéken és a front menti területeken történt áldozatokról” is említést tett. „Ez olyan szörnyű mennyiségű bűncselekmény – emberi életek elpusztítása. Ez mind igaz, ez egy gigantikus méretű tragédia” – tette hozzá Zelenski. 

A teljes körű invázió kezdete óta, november 20-ig Oroszország több mint 4700 rakétát lőtt ki Ukrajnára.

Nyitókép: Mandiner Archív

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lazio154
2022. december 09. 19:33
A nácik nem nagyon bombáztak városokat repülők tömeges bevetésével. A nyugati megszállt országok lakosságának zömét is a "szabadság védelmező" két ország repülőerődjei gyérítették ! Jó lenne erről megkérdezni a franciákat, olaszokat, belgákat. A németeknek nem is volt igazi bombázó repűlője.
mokány
2022. december 09. 15:40
Drezda , 1945 . Február
valentin55
2022. december 09. 15:15
...én szerintem most az oroszok a nácikat bombázzák....a banderistákat ,azovistákat stb,.
B_kanya
2022. december 09. 14:47
"A teljes körű invázió kezdete óta, november 20-ig Oroszország több mint 4700 rakétát lőtt ki Ukrajnára." Tehát vagy 1500 darabbal többet, mint az USA 2018-ig, beleértve az 1991-es Sivatagi Vihart is. Mi lett volna, ha márciusban nem fogynak el az orosz rakéták?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!