Vészleállási ütemtervet rendeltek el Kárpátalján

2022. december 05. 18:43

Nem tudják meddig tart majd egy-egy áramszünet.

2022. december 05. 18:43
null

A Kárpátalja.ma arról számolt be, hogy a december 5-i orosz rakétatámadások továbbrongálták Ukrajna energetikai infrastruktúráját. 

A Zakarpattyaoblenerho tájékoztatása szerint az Ukrenerho állami szolgáltató a teljes vészleállási ütemterv alkalmazására utasította Kárpátalját. Emellett a tervezett lekapcsolásokat is végrehajtják – ismertette a portál.

A Zakarpattyaoblenerho korábban arról is informálta a lakosságot, hogy

nincs ráhatása a vészleállások ütemére.

Hozzátették, a lekapcsolásokat az állami energiaszolgáltató utasítására hajtják végre: ezeket15 percen belül meg kell valósítaniuk. A visszakapcsolás is ugyanígy történik, így a kárpátaljai szolgáltató sem tudja, hogy meddig tart majd egy-egy áramszünet.

Rakétaeső: Odesszát több találat is érte

A tisztségviselő hozzátette, hogy egy embert szállítottak sérülésekkel kórházba. Arra nem tért ki, konkrétan mit találtak el az orosz rakéták. Az odesszai városi tanács arról adott hírt, hogy a megyeközpont egy részében megszakadt az áramellátás, emiatt leállították az elektromos árammal működő közösségi közlekedési eszközöket a városban.

Az energiamérnökök dolgoznak a hálózat helyreállításán

Viktor Mikita, Kárpátalja kormányzója arról számolt be közösségi oldalán, hogy az oroszok bombázása miatt jelentős áramhiány van az ukrán villamosenergia-rendszerben, ezért

Kárpátalján a vészleállítási menetrendek mind a 10 szakaszát alkalmazták. 

A rakétatámadások következtében a térségben a fogyasztók 80%-a el van vágva!

Mikita hozzátette, hogy „az energiamérnökök dolgoznak a hálózat működésének helyreállításán. Ezt követően vissza lehet majd térni az óránkénti be- és kikapcsolások stabilizálására”.

A kormányzó vonatkozó bejegyzését alább tekinthetik meg:

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dezilluzionista
2022. december 06. 11:44
Putyin=háborúsbűnös.
Szeredai
2022. december 05. 21:16
Pedig Kárpátalja nem is kapott találatot. Egyszer kapott, pár hónapja.
Tuners
2022. december 05. 20:50
Ütemterv: nincs ráhatása a vészleállások ütemére. Az jó kis ütemterv.
diodoro
2022. december 05. 20:17
A hír hamis Az ukrán elnök megmondta hogy lelőtték az orosz rakétákat Akkor mitől lenne áramszünet ??? Ti zelenszkijnek hisztek vagy egy kormányzónak ??
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!