Terrorcselekmény előkészülete miatt vettek őrizetbe egy szír testvérpárt Hollandiában

2022. december 23. 15:33

A letartóztatás során a környéken lakók robbanást hallottak, szemtanúk szerint lövések is eldördültek.

2022. december 23. 15:33
null

A holland rendőrség letartóztatott egy szíriai testvérpárt terrortámadás kitervelésének gyanújával – írta pénteken a DutchNews hírportál az ügyészség közleményére hivatkozva. A fiatal férfiakat a délkelet-hollandiai kisvárosban, Steinben lévő otthonukban vette őrizetbe szerda este a rendőrség terrorelhárító osztaga a holland biztonsági szolgálat által korábban összegyűjtött információk alapján. Az ezt követő házkutatás során nem találtak sem fegyvert, sem robbanóanyagot a gyanúsítottak otthonában.

A De Telegraaf napilap azt írja, hogy

a letartóztatás során a környéken lakók robbanást hallottak, szemtanúk szerint lövések is eldördültek.

A rendőrség szerint ezek a zajok a lakóházba betörő hatóságoktól és a gyanúsítottak figyelmének elterelésére használt eszközöktől származhatott. A testvérpár otthonát bérbeadó ingatlantársaság elnöke azt nyilatkozta a sajtónak, hogy „soha semmilyen riasztó jelzés nem érkezett a két férfi tevekénységeiről.”

A gyanúsítottak vizsgálati fogságban vannak, kihallgatásuk folytatódik.

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA/ANP/Laurens Bosch

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lobodi
2022. december 24. 18:43
welcomerefugees
5m007h 0p3ra70r
2022. december 23. 20:05
"soha semmilyen riasztó jelzés nem érkezett a két férfi tevekénységeiről" Olyanrendesembervót! https://youtu.be/DxEK-N84_qU "Mindig hozta vitte a gyerkeket pedig nem is az övéi vótak. Olyanrendesembervót!" "Hogy a doktor úr politikus lett? Pedig olyanrendesembervót!"
osbehemot
2022. december 23. 19:18
Nem tudom elképzelni, hogy terroristák lennének közöttük.
Odone Ricci
2022. december 23. 18:49
A jogállamban a közbiztonságot garantálni kellene, azonban mostanában már nem garantált É-Ny-D-Európában. Még viszonylag szerencsés helyzetben van Közép-Európa, de ezt nem szellőzteti ki a nyugati, politikailag korrekt, média.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!