Először vezet mérkőzést női bíró a férfi futball világbajnokságon

2022. december 01. 15:05

Stephanie Frappart a Costa Rica-Németország meccsen fog bemutatkozni.

2022. december 01. 15:05
null

A hét elején jelentette be a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség, hogy férfi futball világbajnokságon először vezet mérkőzést női bíró. Stephanie Frappart a Costa Rica-Németország meccsen fúj csütörtökön – adta hírül az Euronews.

Nem ez lesz Frappart első bemutatkozása a férfi labdarúgásban. Márciusban ő volt az első nő, aki férfi világbajnoki selejtezőn fújt, és szintén ő volt az első nő 2020-ban, aki Bajnokok Ligája mérkőzésen bíráskodott. „Megindító volt, hogy engem választottak, különösen azért, mert nem számítottam rá – nyilatkozta a 38 éves francia játékvezető a katari meccsről. – Büszke vagyok rá, és megtisztelő, hogy Franciaországot képviselhetem a katari világbajnokságon.”

A 2022-es katari világbajnokság mérkőzéseinek levezetésére összesen hat női játékvezetőt választottak ki. A kiválasztási folyamat során mindannyiuknak ugyanazokat az alkalmassági teszteket kellett végigcsinálniuk, mint férfi kollégáiknak.

Nyitókép: MIGUEL RIOPA / AFP

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hátakkor
2022. december 02. 09:18
"ugyanazokat az alkalmassági teszteket kellett végigcsinálniuk, mint férfi kollégáiknak." Mint annak észlelése, hogy kint volt a zsuga, meg súgógép nélkül megállapítani, hogy les volt-é.
LancelotDuLac
2022. december 01. 19:01
akkor most nem kapura, hanem lyukra játsszák a mecset?
Sincero
2022. december 01. 18:10
Itt a vége, fuss el véle - a férfi futballnak. Miért nem valamelyik muzulmán ország meccsére állították be a Nőt? Ezek a játékosok, mint a birkák, majd meghajtott fővel fogadják, amikor a Nő piros cédulát mutat be nekik.
Ben Jeremiah
2022. december 01. 15:50
Azt hiszem, tragikus lesz ez a szereplés.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!