„Hogyan lehet megszelidíteni a jobboldali populistákat?” – teszi fel a kérdést a német lap

2022. december 29. 11:32

Már-már beszédes a címe a Spiegel értekezésének, amelyben természetesen megemlítik Orbán Viktort is.

2022. december 29. 11:32
null

„Hiába nyomultak éveken át az autokraták és a demagógok, a demokrácia erősebb náluk” – ezzel a felütéssel indul a Spiegel értekezése, melyben arról írnak: 

meg lehet szelidíteni az olyan jobboldali populistákat, mint a volt amerikai elnök, az olasz kormányfő, vagy a Svéd Demokraták (SD) hívei” 

– írja a szerző. 

A cikk azzal folytatódik: úgy látszik, mintha a jogállam ellenségei a demokrácia erődjeiben is nyomulnának, itt a szerző Le Pent, Trumpot vagy Orbánt, említi, utóbbi az, aki „az illiberális demokráciát ácsolja”. Közelebbről megnézve ugyanakkor azt tapasztalni a lap szerint, hogy az idén egyáltalán nem volt töretlen az autokraták győzelmi sorozata. Ez pedig „az ukrán szabadságharcosoknak, a tiltakozó kínaiaknak és irániaknak köszönhető”.

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

 

Összesen 105 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hohokam
2022. december 29. 17:45
Talán ha befejeznétek a kioktató, fensőbbségesen moralizáló és narcisztikus kisebbségvédő dogmatizmusotokat és hazug képmutató uniformizmusotokat az ellenvéleményeket bemutatókkal szembeni gyűlöletkampánnyal együtt. Na ilyen egyszerű lenne.
Töki
2022. december 29. 17:10
:))))) azt nem veszi észre, hogy egyre kevesebben kérnek belőlük! :))))) de ez igazi neolibernyákság. Az a tuti, amit ők, mindenki más szar, még ha nem kérünk a faszkodásaikból, akkor is!
csulak
2022. december 29. 16:28
hogyan lehet levaltani a korrupt baloldali politikusokat Bruszelbol ?
olajfa1
2022. december 29. 16:28
A LIBERÁLFASISZTÁKAT miért nem kell "megszelidíteni"? A liberál fasiszták szabadon tombolhatnak és erőszakoskodhatnak?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!