Az ukránok szerint az oroszok tömegesen semmisítik meg a polgári hajókat Herszonban

2022. november 06. 22:10

Szerintük a motorokat és egyéb értékes alkatrészeket az oroszok el is lopják.

2022. november 06. 22:10
null

Az oroszok tömegesen semmisítik meg a polgári hajókat a déli Herszon megyében, a Dnyeper (Dnyipro) folyó partjain, és felszólították a régióban lévő Beriszlav lakóit, hogy november 10-ig hagyják el a várost – írta az ukrán vezérkar saját értesülései alapján vasárnap esti jelentésében.

„Az orosz megszálló csapatok továbbra is kirívó módon megsértik a polgári lakossággal szembeni hadviselés törvényeit és szokásait. A herszoni régióban tömegesen semmisítik meg a magánhajókat a Dnyeper partjainál.

A polgári hajók elsüllyesztése nyomán az üzemanyag egy része a folyó deltájába került, és közvetlenül veszélyezteti az ottani természeti park ökoszisztémáját” – hangsúlyozta a vezérkar a jelentésben.

A kijevi katonai vezetés közlése szerint folytatódik a lakosság erőszakos kitelepítése a régióból. Beriszlav lakosait arra szólították fel, hogy november 10-ig hagyják el a várost.

(MTI)

Nyitókép: Az orosz hadsereg által szervezett sajtóút során készült kép gépfegyveres orosz katonákról a Dnyeper folyó melletti kahovkai vízerőműnél a dél-ukrajnai Kahovkában 2022. május 20-án. Az erőmű az egyik legfontosabb stratégiai létesítmény Dél-Ukrajnában.
MTI/EPA/Szergej Ilnyickij

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nempolitizálok
2022. november 07. 11:35
Mi a gond ebben? Az addig polgári, amíg be nem ül az ukrán katona. Na ezt előzik meg.
mokány
2022. november 07. 09:46
Élő pajzs nuku .
Krupp Skya
2022. november 07. 07:51
Zsebórát nem szednek az oroszok, mint ti 1944-ben ,1945-ben?
Pathfinder76
2022. november 07. 07:27
Szóval az oroszok szétszerelik a hajókat,majd visszaviszik a folyóra,és elsüllyesztik. Teljesen hihető. Ha el akarják lopni,miért nem viszik el egészben a hajókat?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!