Amerikai vezérkari főnök: Az oroszok minden téren kudarcot vallottak

2022. november 16. 20:14

Vesztettek stratégiai szempontból, vesztettek hadműveleti szempontból, és ismétlem, vesztettek taktikai szempontból – fogalmazott Mark Milley.

2022. november 16. 20:14
null

Mark Milley tábornok, a Egyesült Államok vezérkari főnökei egyesített bizottságának elnöke szerint Oroszország „minden egyes” célját elbukta az Ukrajna elleni háborúban − adta hírül a CNN.

Vesztettek stratégiai szempontból, vesztettek hadműveleti szempontból, és ismétlem, vesztettek taktikai szempontból. Bármit megpróbáltak tenni, abban kudarcot vallottak” − mondta Milley szerdán a Lloyd Austin védelmi miniszterrel közösen tartott sajtótájékoztatón az ukrán védelmi kapcsolattartó csoport ülése után. 

Nyitókép: Fredrik PERSSON / TT NEWS AGENCY / AFP

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dezilluzionista
2022. november 17. 13:55
Kijózanító.
Reszelő Aladár
2022. november 17. 08:55
Odaát furán definiálják a vereség fogalmát. A ruszkik támadtak, elfoglaltak és most uralnak új területeket, amelyek visszavételéhez az ukránoknak lehet ugyan, hogy meglenne az összetarhált ereje. De a ruszkik is védekeznének kb ugyanolyan hevesen. Az a szép a kommunikációban, hogy bár,it ki lehet mondani. Ha a Putyin az egész világot akarta elfoglalni, akkor nyilván vesztett. De ha csak az USA-val, a nyugattal és a NATO-val való viszonyát akarta rendezni és megkapja a mgfelelő garanciákat, akkor már nyert. Ráadásul gazdaságilag potens területeket is meghódított. Az USA elköltött legalább 100 milliárdot erre a háborúra és simán az lehet a vége, hogy a proxyja területi és komoly emberveszteséget kénytelen benyelni. Azaz vesztett ahhoz képes, ahol idén februárban volt. De persze mégis nyert, mert sikerült Európa energiaimportját megpiszkálnia, az itteni hatalmát még jobban kiterjesztenie. De mégis vesztett, mert Oroszország globálisan korántsem szigetelődött el annyira, a dollár hegemóniája repedezik és nem ideológiai szövetségeseinek sem képes már vonzó alternatívát nyújtani. Ha pedig véget ér a háború, a ruszkik elleni szankciók java részét is vissza fogja vonni a történelem, legalábbis azokat, amelyek tényleg ártanak Európának.
lofejazagyban
2022. november 16. 23:05
akkor haza lehet hívni az amcs katonákat, nem kell több fegyvert küldeni az ukránoknak, stb. Ha nem így lesz, akkor füllentett a csávó?
Kivűlálló
2022. november 16. 22:48
"Vesztettek stratégiai szempontból, vesztettek hadműveleti szempontból, és ismétlem, vesztettek taktikai szempontból – fogalmazott Mark Milley." Vége van a háborúnak, hülye kojot? Majd ha vége lesz a háborúnak (és az nem rajtatok fog múlni, hogy mikor és hogyan), akkor pofázhatsz! Addig is... KUSS van!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!