Retikülös, sminkes légiutaskísérők is dolgozhatnak már a British Airwaysnél

2022. november 11. 20:36

A brit nemzeti légitársaság bevallott célja a teljes gendersemlegesség.

2022. november 11. 20:36
null

A Daily Mail számolt be róla, hogy a British Airways szakított régi szabályaival, mely szigorú dress codeot írt elő alkalmazottainak. Az új szabályozás értelében a férfi alkalmazottak –beleértve a pilóték és a légiutaskísérők is– mostantól nyugodtan használhatnak rúzst, körömfestéket és szempillaspirált. 

A világ egyik legnagyobb légitársaságának személyzete a jövőben viheti magával a retikült, a férfiak copfot is hordhatnak. A vállalat szóvivője elmondta, az új szabályzatot az alkalmazottakkal közösen alkották meg, hogy 

a leghitelesebb énjüket vigyék munkahelyükre.

Bár a nemekre elkülöníthető egyenruha egyelőre megmarad, a társaság korábban már eltörölte a „Kedves hölgyeim és uraim!” megszólítást. 

Nyitókép: Nicolas Economou / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szerintem
2022. november 12. 18:05
"a társaság korábban már eltörölte a „Kedves hölgyeim és uraim!” megszólítást" Ez már jó ideje a Lufthansánál is így van.
vamonos
2022. november 12. 16:46
"a társaság korábban már eltörölte a „Kedves hölgyeim és uraim!” megszólítást." És mi van helyette? Felsorolják az összes gendert?
masikhozzaszolo
2022. november 12. 13:33
Te megnézed a buszvezetőt? A mozdonyvezetőt? Az óceánjáró kapitányt? Jó, mondjuk azt is ki kell vívni még, hogy homokos kapitány csak homokot, homokost szállítson. Női pilóta csak nőt, vagy aki annak érzi magát. Aki meg transzban van, nem repül, ő már lebeg.
kispolgarigrofo
2022. november 12. 12:59
baaaaszus most esett le!! így védekeznek muszlim gépeltéritők ellen! ha innen nézzük, zseniális, egy karton rúzs árából kihozzák...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!