Bűnösnek találták a Capitolium megtámadásának két fő szervezőjét

2022. november 30. 06:04

A békés hatalomátadás megállítása miatt.

2022. november 30. 06:04
null

Az amerikai esküdtszék kedden bűnösnek találta zendülésre való szervezkedés vádjában a 2021. január 6-i, a Capitolium megtámadásával járó zavargások egyik fő vádlottját, Stewart Rhodes-t, akit a többi vádban felmentettek. A 2009. óta létező

Oath Keepers szélsőséges szervezet öt vezetője állt Washingtonban a szövetségi bíróság előtt 5 különböző vádpontban.

A zendülésre vonatkozó vádban még egy embert, Kelly Meggs-t mondták ki bűnösnek az esküdtek. A többi vádlottat felmentették ebben a vádpontban, amelyet a békés hatalomátadás megállítását célzó átfogó terv kidolgozása miatt terjesztett elő az ügyészség.   

Két embert találtak bűnösnek hivatalos eljárás megakadályozására vonatkozó szervezkedés vádjával, ugyanakkor a szervezet vezetőjét, Rhodes-t és két társát felmentették ebben a vádpontban. Négy vádlottat bűnösnek találtak dokumentumok illetéktelen eltulajdonítása miatt, három embert pedig szért, mert hivatalos személyt akadályoztak kötelességének teljesítésében.

(MTI)

Fotó: MTI/EPA/Jim Lo Scalzo

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Daily
2022. november 30. 09:34
Szofisztikáltabb megoldás mint ahogy most iránban járnak el. De a végeredmény ugyanaz.
Jajdejónekünk
2022. november 30. 09:02
Libakacsa: "Minél jobb, annál jobb" (Kínai szerencsesüti)
MZ/X
2022. november 30. 08:48
És aki lelőtt ott egy nőt, azzal mi van? Kitüntetik, szobrot állítanak neki, mint a drogos niggernek...?
Jajdejónekünk
2022. november 30. 08:14
Lesznek még itt érdekes fejlemények talán ezügyben is, amikor átfordul a hatalom. Csak az pl, hogy honnan is tudták a demokraták, hogy a nemzeti gárdát oda kell rendelni a védelmükre még mielőtt bármi lett volna?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!