„Elköltöztek a határok, eladták Erdélyt a magyaroknak?” – áll a bál a kolozsvári karácsonyi vásár körül

2022. november 20. 16:39

Most az okozta a problémát, hogy a magyar feliratok aránytalanul voltak elhelyezve a román feliratokhoz képest.

2022. november 20. 16:39
null

Nem kezdődhet el karácsonyi vásár Kolozsváron anélkül, hogy ne legyenek gondok a magyar feliratokkal – olvasható a Főtér cikkében. A portál szerint hatodik nekifutásra sem sikerült elhelyezni különösebb felhajtás nélkül a románnal vagy az angollal egyforma magyar nyelvű táblát a kolozsvári karácsonyi vásár bejáratainál. Pontosabban kitettek egy, a többitől független magyar nyelvű táblát, ráadásul központi helyre, közvetlenül a Szent Mihály-templom felőli főkapu fölé, két román felirat közé.

Ezt azonban aránytalanul nagynak érezték egyes látogatók, amit természetesen jeleztek a szervezők felé.

Vajon elköltöztek a határok, eladták Erdélyt a magyaroknak, vagy az RMDSZ fizeti az áramot? – ehhez hasonló költői kérdéseket fogalmaztak meg a feliratot kifogásoló látogatók a sajtóbeszámolók szerint. A polgármesteri hivatal ismét gyorsan lépett, péntek estétől szombat délelőttig tartott, hogy lecseréljék a táblákat.

A központi helyre került egy kétnyelvű – román és magyar – felirat, és megjelent egy újabb magyar felirat is.

A portál szerint valószínűleg, ha elsőre összejött volna ebben a formában, akkor legfeljebb az angol feliratokat hiányolta volna a közönség, és eltelik az első karácsonyi vásár Kolozsváron, hogy nem az a fő téma, hol vannak – vagy hol nincsenek – a magyar feliratok.

Nyitókép: Facebook

 

Összesen 92 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kybon
2022. november 20. 23:26
Nagyon rászaporodtak Erdélyre ezek az oláhok! Akik nagyon rászaporodtak menetközben a romákra! Így lett minden szőröstalpú: "rom.án". Maradhattak volna a birkáknál-kecskéknél fent a hegyen... (Albániában.)
Cyklon
2022. november 20. 22:52
Általában a tolvaj a rabló mindig arra haragszik a legjobban, akitől lopott vagy akit kirabolt. Ez fordítva kéne hogy legyen, de az Isten ilyennek teremtette a pórnépet. Alkalom szüli a tolvajt s a rablót, de ezt az alkalmat az angolszász győztesek, franc-ia, orosz, egyszóval az Antant- zsidó szövetség győzelme tette lehetővé, akik jutalmat osztogattak a ragadozóknak, a legyőzött országok testéből. Erdélyt a románok ezek jóvoltából nyerte meg az árulásért cserébe. Új világrend van kialakulóban, amikor a liberális tolvaj perverz demokráciák letűnnek(a Nyugat) és az igazságos, hagyományos értékrend fog érvényesülni, amely felülbírálja a trianoni gazemberséget. Akkor az ilyen zsidó greta grünbergek többé nem pofáznak.
rollotomasi
2022. november 20. 22:35
- Szia cigány! - Há' miféle tyúkot?
Tikkadt Szöcske
2022. november 20. 21:26
Frusztrált oláhok. Ennyi .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!