Rendőrség: álmukban lepte meg a gyilkos a négy amerikai egyetemistát Idahóban

2022. november 20. 12:55

Egyelőre nem neveztek meg gyanúsítottat a múlt vasárnapi négyes gyilkosság ügyében.

2022. november 20. 12:55
null

Álmukban érte a támadás az Idaho államban egy héttel ezelőtt meggyilkolt amerikai egyetemistákat, a brutális bűnügy körülményeinek felderítésén több mint száz rendőrből és szakértőből álló hatósági csoport dolgozik – derül ki a rendőrség friss helyzetjelentéséből.

Egyelőre nem neveztek meg gyanúsítottat a múlt vasárnapi négyes gyilkosság ügyében. Moscow város rendőrsége közölte, hogy nem kezelik gyanúsítottként a négy áldozattal egy házban élő másik két diákot,

akik saját vallomásuk szerint a háromszintes épületben aludtak a késes támadás idején a 26 ezres lakosú egyetemi kisvárosban.

Azt is nyilvánosságra hozták, hogy a minden bizonnyal álmukban megtámadott áldozatokon védekezésből eredő sérüléseket találtak. Sajtójelentések szerint mind a négy áldozatot ugyanazzal a fegyverrel ölték meg. A NewsNationnek nyilatkozó halottkém úgy fogalmazott, hogy egy „meglehetősen nagy kés” volt a gyilkos fegyver, a FoxNews tudósítása szerint a rendőrök egy „Rambo-típusú” kést keresnek.

A hatóságok változatlanul várják a lakosság segítségét, az elmúlt egy hétben mintegy 500 bejelentést kaptak és 38 embert hallgattak ki – közölték. A négy egyetemista, aki egyben jó barát is volt, egy háromszintes bérelt házban lakott az egyetemtől nem messze. Az eddigi vizsgálatok szerint szombaton éjszaka kikapcsolódni voltak,

hajnali 1-2 között értek vissza otthonukba, hajnali 3 és 4 óra között gyilkolták meg őket.

A rendőrség múlt vasárnap a késő délelőtti órákban kapott bejelentést, hogy az épületnél egy eszméletlennek látszó emberi test van, a rendőrök ez alapján találtak rá a brutálisan meggyilkolt áldozatokra.

(MTI)

A címlapkép illusztráció. Kép forrása: Pixabay, Turmisu

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hyazinth
2022. november 21. 12:23
Kicsit hajaz a tett az 1960-as, Bodom-tavi gyilkosságra, amely során kempingező tizenéveseket (két lányt és egy fiút) halálra szurkált egy máig azonosítatlan tettes, negyedik társukat, egy fiút pedig súlyosan megsebesítette. https://www.youtube.com/watch?v=VzX6djyW9a4
Namond
2022. november 20. 16:20
Ez amcsikon kit kelljen érdekelni? Mert én leszarom.
világbéka
2022. november 20. 15:39
Annakidején még némi port vert fel a családirtás, amiről Truman Capote Hidegvérrel c. művében irt. Ma már ez az amerikai kultúra része.
letsgobrandon
2022. november 20. 14:29
Ez az igazi jenki kultúra
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!