Elon Musk: A SpaceX tovább fogja támogatni a Starlinket Ukrajnában

2022. október 15. 21:53

A Starlink műholdas terminálok létfontosságúak az ukránok harctéri kommunikációjához.

2022. október 15. 21:53
null

A SpaceX űripari vállalat tovább fogja támogatni a Starlink internetszolgáltatást Ukrajnában, még akkor is, ha ez pénzveszteséget jelent – jelentette be szombaton Elon Musk amerikai milliárdos a Twitteren.

 „Még akkor is, ha a Starlink pénzt veszít és más vállalatok dollármilliárdokat kapnak adófizetők pénzéből, ingyen fogjuk támogatni az ukrán kormányt” – írta bejegyzésében Musk.

A SpaceX űripari vállalat alapítója korábban arra kérte az amerikai kormányt, hogy vegye át a Starlink műholdhálózat ukrajnai üzemeltetésének költségeit.

A Starlink műholdas terminálok létfontosságúak az ukránok harctéri kommunikációjához, miután az orosz hadsereg sok helyen megsemmisítette a hagyományos telefon- és internet-összeköttetést.

Az üzletember pénteki Twitter-bejegyzése szerint

a SpaceX havonta 20 millió dollárt (8,6 milliárd forint) fordít az ukrajnai kommunikáció fenntartására.

Elon Musk közölte: eddig mintegy 25 ezer műholdas terminált helyeztek el Ukrajnában, ami 80 millió dollárba került. Az év végéig a költségek elérhetik a 100 millió dollárt, a következő 12 hónapban pedig becslések szerint 400 millió dollárt kellene a rendszer fenntartására fordítani.

Az üzletember vonatkozó Twitter-bejegyzését alább olvashatják:

(MTI)

Nyitókép: Britta Pedersen / POOL / AFP

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mikorkakalman
2022. október 16. 10:25
- Szevasz, Elon, azt hallottuk, hogy nem akarod tovább támogatni az ukrán kormányt. - Így van, nem akarom. - Figyelj, van itt pár fiatalkorú csaj, akik azt állítják, hogy szexuálisan zaklattad őket. - Dehogynem, akarom...
szürkeSzarvas
2022. október 16. 08:19
Csapda.
kozakgabor
2022. október 16. 07:12
Akkor most lehet visszaragasztani az óriásplakátokra az arcképét, amit letépkedtek ukrajnában, mert most akkor mégiscsak jó ember?
tgely
2022. október 16. 07:07
Musk az amerikai oligarcha másnapra eltorzult, mikor rádöbbent, hogy űrcége legnagyobb megrendelője az amerikai kormány. Juj, de kellemetlen (the hell with it)...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!