„Nem tűrjük Magyarország igazságtalan bírálatát!” – üzente kollégájának a honvédelmi miniszter

2022. október 30. 12:52

Határozott üzenetet küldött Szalay-Bobrovniczky Kristóf.

2022. október 30. 12:52
null

Visszautasítom hogy bárki Magyarországot elítélje vagy fenyegesse. Jogunk van nemzeti érdekünk, a béke képviseletéhez – fogalmazott Facebook-oldalán Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter, aki a lett védelmi miniszternek egy minapi interjúban elhangzott bírálatával nem értett egyet.

A lett védelmi miniszter, Artis Pabriks néhány napja egy interjúban azt mondta:

azzal, hogy Magyarország és Bulgária nem nyújt katonai segítséget Ukrajnának, „az árulást közelítik”.

A magyar tárcavezető erre úgy reagált: „Tisztelettel ajánlom Artis Pabriks kollégámnak, hogy inkább nézzen fel az égre. Lettország, Észtország és Litvánia légtérrendészeti feladatát NATO-kötelékben a magyar légierő látja el.

Nem tűrjük Magyarország igazságtalan bírálását!

– szögezte le Szalay-Bobrovniczky Kristóf.

Fotó: Földházi Árpád

Összesen 311 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
polárüveg
2022. október 31. 23:10
Lettország a nemzetközi egyezmények megsértve háborúzo félnek, Ukrajnának fegyvert szállít, ezzel kvázi háborús fél lett Oroszország ellen. Mért kell magyar légtérvédelmet biztosítani a nemzetközi egyezmény megsértésével kvázi Oroszország ellen háborús félként belépő Lettországnak? Magyarország így egy háborús felet véd, részesévé vált a háborúnak. Ehhez képest gigagusztustalan a lett nyilatkozat.
Picuj
2022. október 31. 13:01
Helyes ! Így kell ezt csinálni!
puszt
2022. október 31. 12:17
Ez így kevés... toppantani is kellett volna hozzá...
Belakiss
2022. október 31. 10:53
Ez ki?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!