Rakétacsapások érték Kijevet, egész kerületek maradtak áram nélkül (videó)

2022. október 31. 09:16

„Készüljenek fel a hosszú távú áramkimaradásokra. Az orosz támadásoknak jelenleg egy áldozata ismert, az információkat később pontosítjuk” – jelentette a régió kormányzója.

2022. október 31. 09:16
null

Hétfő reggel orosz rakéták csapódtak be Ukrajna-szerte, beleértve a fővárost, Kijevet is, ami áram- és vízkimaradásokat okozott – jelenti a BBC ukrán tisztviselőkre hivatkozva. A portál egy helyi lakos beszámolója szerint legalább két robbanásról ír, aminek következében a teljes kerülete áram nélkül maradt. A Kyiv Independent legkevesebb hét-nyolc becsapódásról számolt be.

A BBC szerint rakétacsapásokat jelentettek Vinnicja régióból, valamint a délkeleti Dnyipropetrovszkból és Zaporizzsjából, illetve a nyugat-ukrajnai Lembergből is. Harkiv városában a helyi hatóságok szerint kritikus infrastrukturális létesítményeket érte támadás.

A jelentések szerint a Zaporizzsjai területen lévő Dnyipro vízerőmű egyik létesítményét is találat érte. Kijevben egy 350.000 lakást ellátó létesítmény sérült meg.

Kijev kormányzója: legkevesebb egy áldozata van a Kijev elleni támadásnak

A Guardian beszámolója szerint Olekszij Kuleba, Kijev kormányzója nem sokkal 8 óra után azt írta:

„Kijev régió lakói! A régiót ért tömeges ágyúzás miatt az energetikai infrastruktúrában károk keletkeztek. A kijevi régió egy része továbbra is áram nélkül marad. Az energetikai szakemberek már dolgoznak a következmények felszámolásán. A régióban szükséghelyzeti áramszüneteket is bevezettek. Készüljenek fel a hosszú távú áramkimaradásokra. Az orosz támadásoknak jelenleg egy áldozata ismert, az információkat később pontosítjuk. Magánépületeket is ért támadás. Arra kérek mindenkit, akire nem vonatkozik az áramkimaradás, hogy takarékosan használja az áramot.”

Fotó: Maxym Marusenko / NurPhoto / AFP

Összesen 162 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
artojan
2022. október 31. 13:52
Aki a népszámláláskor, bevallotta üresen álló ,nem lakott lakását, házát ,lehet hogy "hibát" követett el.
monuskaroly
2022. október 31. 13:28
Ha februárban így kezdték volna, már régen elfelejtettük volna ezt a háborút.Ha nem lesz áram, semmi sem lesz és Zselét elküldik a picsába, mivel Putyint nem tudják.
petabi
2022. október 31. 13:24
"Kijev kormányzója: legkevesebb egy áldozata van a Kijev elleni támadásnak" Csak egy ???? Akkor az oroszok nagyon pontosan lőnek.
Namond
2022. október 31. 13:12
Ha az ukránoknak szabad erőműveket - atomerőművet - lőni, az oroszok miért ne tehetnék meg? Ha az ukránoknak szabad a vízellátást korlátozni, az oroszoknak miért ne lenne ugyanerre joga? Ha az ukránoknak szabad saját biztonságukat szolgáló őrhajókra lőni, az oroszok miért ne lőhetnének vissza? Ha az orosz külkereskedelem csővezetékét szabad felrobbantani, akkor a más országok kereskedelmi létesítményeit miért ne lehetne?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!