Kegyeletsértés miatt kiutasították a CNN riportereit Thaiföldről

2022. október 10. 22:07

A hírcsatorna munkatársai a múlt heti óvodai tömeggyilkosság helyszínén forgattak.

2022. október 10. 22:07
null

Kiutasították a thaiföldi hatóságok a CNN amerikai televíziós hírcsatorna két munkatársát, miután a múlt heti óvodai tömeggyilkosság helyszínén forgattak – számolt be a Magyar Nemzet.

A rendőrség mindkettőjüket letartóztatta, a belügyminisztérium pedig visszavonta a turistavízumukat, amellyel egyébként nem is dolgozhattak volna az országban. Ráadásul a helyiek is felháborodtak a két riporter viselkedésén, mondván, megsértették az újságírói etikát.

„Vajon akkor így viselkedtek volna, ha a súlyos bűncselekmény helyszíne az Egyesült Államok lett volna?”  – tette fel a kérdést két thaiföldi újságírói szövetség egy közösen kiadott közleményben.

A CNN válaszában azt állította, a 47 éves ausztrál Anna Coren és a 34 éves brit Daniel Hodge

három tisztviselő engedélyével lépett be az óvodába, ahol körülbelül 15 percig tartózkodtak.

A The Nation angol nyelvű helyi napilap értesülései szerint az engedélyt a falu egészségügyi önkéntesei adták meg, akiknek erre nem volt felhatalmazásuk. Miután a két riporter végzett a forgatással, a kerítésen átmászva hagyták el az akkor már lezárt intézményt, erről a közösségi oldalakra fotók is felkerültek.

Nyitókép: Képernyőfotó

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2022. október 11. 16:03
Nem rémlik, hogy az eredeti hírről beszámolt volna a Mandiner. Nem írta meg senki a facebookon, ezért nem jutott el a Mandinerhez?
foldizs
2022. október 11. 11:45
Inkább csak vegyék át az orosz propagandamédia híreit. Az MTI-nek is mennyire bejön...
madar299
2022. október 11. 10:34
Kiutasítás , röhelyes , ebből semmit sem tanulnak ! Otthon még jól ki is röhögik majd Őket ! Talán 10 év kényszermunka , lenne hatékony , hogy a többi nyikhaj is tanuljon belőle, hogy mit jelent a tisztesség és a kegyelet !
rollotomasi
2022. október 11. 10:13
Az USA már régóta gyarmatnak tekinti az egész világot. Nyáron több helyen is jártam Olaszországban. Mindenhol amerikaiak, és úgy viselkedtek, mintha Róma vagy Firenze direkte csak az ő szórakoztatásukra jött volna létre, mint Disneyland. Egyébként barátságosak, de ez csak az a tipikus, felületes barátságosság, amin átüt az a lekezelő magabiztosság, hogy ők tulajdonképpen az egész mindenség urának tekintik magukat, és el vannak saját maguktól ájulva, hogy ők tulajdonképpen milyen jófejek, hogy nem taposnak el a sárba, hanem leereszkednek hozzád. A jóságos Lenin is visszaadta a gyerekeknek a labdát, ugye, holott közéjük is lövethetett volna.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!