Atomháborús hadgyakorlatot tart a jövő héten a NATO

2022. október 11. 17:32

Ennek egyik oka az lehet, hogy Medvegyev többször utalt rá: a nemzet érdekei védelmében Moszkva kész akár a legvégsőkig elmenni.

2022. október 11. 17:32
null

Nukleáris csapásmérést szimuláló gyakorlatot tart a jövő héten a NATO. Az esemény ugyan csak szimbolikus, terepasztalok mellett zajlik majd, mint egy társasjáték, mindazonáltal heves reakciókat váltott ki az orosz és a fehérorosz katonai vezetésből – olvasható a Magyar Hírlap keddi cikkében.

A portálon azt írják: ennek egyik oka az lehet, hogy az új brit miniszterelnök, Liz Truss korábban úgy fogalmazott, bármikor kész megnyomni az atombombákat indító gombot. Azóta Dimitrij Medvegyev, az Orosz Föderáció Biztonsági Tanácsának elnökhelyettese is többször utalt rá:

a nemzet érdekei védelmében Moszkva kész akár a legvégsőkig elmenni.

„Nem engedjük hátba támadni az orosz szövetségeseinket”

A cikk szerint egy nukleáris háborúnak viszont még mindig kisebb az esélye, mint annak, hogy Fehéroroszország, amelyet eddig – mondjuk úgy – az „aktív semlegesség” jellemzett, belesodródik az ukrán válságba, mivel Aljakszandr Rihoravics Lukasenka elnök szerint a NATO és szövetségesei szabotázsakciókat készülnek végrehajtani az ország területén.

– fogalmazott ennek kapcsán, és készenlétbe helyezte a KGB-t. Kifejtette továbbá: szerinte az ukránoknak nem érdeke provokálnia Fehéroroszországot, a kijevi rezsimet támogató nyugati politikusok kényszerítik őket erre, de minden támadást megtorolnak.

Kép forrása: Alexander Welscher/AFP

Összesen 114 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Buta kán
2022. október 12. 16:10
A hír lényege az,hogy ezek a jenkicsicska tömeggyilkos geciládák az orosz határtól 1000 km-re csinálják a feszkót. Szimpla provokáció,sokadik a sorban. Lásd még:pl rakétarendszerek telepítése a román cigányokhoz,hogy megvédjék európát az iráni támadástól. Mennyire kell hülyének lenni ahhoz,hogy ezeknek a fánkzanáló patkányoknak egy szavát is elhiggye valaki?
Varga László és akkor mi a picsa van
2022. október 12. 12:12
A világmédia megmondta, hogy az oroszok gyilkolták Dombasz lakosságát, majd az oroszok bombázzák és lövik a zaporozsjei erőművet, amit ők üzemeltetnek, s az oroszok robbantották fel a két Északi Áramlat vezetéket, miközben a robbantás helyszínén az USA tartott hadgyakorlatot. Azután az oroszok robbantották fel a a Krími-hidat. A múlt héten az oroszok akarták felrobbantani a Török Áramlat gázvezetéket is, amit az ukrán titkosszolgálat hiúsított meg. Ez az igazmondó média állítja az oroszokról, hogy atomfegyvert akar bevetni, amiből az következik, hogy a NATO atombombát fog ledobni Budapestre, amiről azt fogja állítani, hogy az oroszok követték el, s erre válaszul az USA megindítja atomtámadását Európa egész területe ellen.
Jeriko
2022. október 12. 06:41
A hős, bátor Oroszországért meghalni egy atomháborúban dicsőség!!!!
5m007h 0p3ra70r
2022. október 11. 23:15
Atomháborús hadgyakorlat. Olyan mint a végstádiumú rákosok táncos gálaestje.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!