Egyre valószínűbb, hogy a finnek kerítést építenek az oroszokkal közös határra

2022. október 19. 18:45

Már ellenzéki pártok is támogatják Sanna Marin miniszterelnök javaslatát.

2022. október 19. 18:45
null

„Egyre valószínűbb, hogy Finnország kerítést fog építeni Oroszországgal közös határára, miután már ellenzéki pártok is támogatják Sanna Marin finn miniszterelnök javaslatát. Helsinki az esetleges tömeges illegális migrációt szeretné megakadályozni a kerítés építésével” – számol be az Euronews.

A skandináviai országnak 1300 kilométer közös határa van Oroszországgal, de természetesen nem az egész határra, hanem egy 260 kilométeres délkeleti szakaszra tervezik, ahol a legnagyobb az átmenő forgalom.

„Be akarjuk biztosítani, hogy a határőreinknek elegendő támogatása legyen a feladataik ellátásához. Emellett fel kell készülnünk minden zavaró helyzetre is” – nyilatkozta Sanna Marin.

A cikkből kiderül: az építkezés három évig tartana, a projekt költségvetését pedig több száz millió euróra becsülik, a végső döntés azonban a jövő évre csúszhat, ugyanis 2023  áprilisában választásokat tartanak az országban.

Nyitókép: MTI/EPA/Martin Divisek

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nemecsekerno_007
2022. október 19. 22:04
7-es cickányt nekik!!!!!! :))))))))))))
Czápa
2022. október 19. 21:43
Hát erről is elmondható, hogy építsen kerítést a ruszki határra, akinek két anyja van. És tessék a finn miniszterlnöknek van.
Halder
2022. október 19. 21:12
Bameg már mindenki kerítést épít. Miénk persze totális támadás alatt volt és náci kerítés, a többieké a jó kerítés. hányinger ami itt megy minden téren.
Hydra Esus
2022. október 19. 20:46
Hol van már a házibulis kurválkodás...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!