Dánia elhalasztja három erőmű bezárását az energiaválság miatt

2022. október 01. 18:36

Dániában 2024 nyaráig elhalasztják három erőmű végleges bezárását az Európát fenyegető energiaválság miatt – jelentette be szombaton a dán klíma- és energiaügyi minisztérium.

2022. október 01. 18:36
null

A tárca közlése szerint ezzel a lépéssel erősíteni akarják az ország energiaellátásának biztonságát a következő két télre. A szóban forgó – földgázzal, kőolajjal, szénnel és biomasszával működtetett – erőműveket tartalék energiaforrásként készenlétben tartják arra az esetre, ha télen nem állna rendelkezésre elegendő villamos energia.

A minisztérium hozzátette: a bezárások elhalasztása nem módosít Dánia klímavédelmi célkitűzésein. A DR dán közszolgálati műsorszóró szerint a mostani intézkedés által érintett erőművek közül kettőt már le is kapcsoltak az energiahálózatról, a harmadikat pedig jövő tavasszal zárták volna be.

(MTI)

Nyitókép: Niels Christian Vilmann / Ritzau Scanpix / AFP

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
patópál
2022. október 02. 11:01
Na és mi lesz, ha már bezárták, és jön egy újabb válság? Ott állnak majd letolt gatyával?
huda
2022. október 02. 06:01
Most bezzeg egy szaros lberálist se érekel a cikk ,egy se visit , a szankciók működnek igaz??
Bicsike
2022. október 01. 22:27
Majd begyújtanak a migrikkel. Van ott elég.
Minczinger
2022. október 01. 22:05
De az elvtársak mindíg tudták mi a tuti aztán szépen csendben alkalmazkodnak ha nem jön be a tuti
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!