Haladékot adott Brüsszel a magyar kormánynak

2022. október 12. 12:25

Az AFP információi szerint a novemberi határidőt kitolta az EU decemberre.

2022. október 12. 12:25
null

Az EU december 19-ig meghosszabbította azt a határidőt, ameddig Magyarországnak bizonyítania kell, hogy végrehajtotta a korrupcióellenes reformokat annak érdekében, hogy forrásokat kapjon a blokktól – közölték diplomaták szerdán.

A döntést az uniós tagállamoknak hivatalosan is el kell fogadniuk.

Az Európai Bizottság eredetileg november 19-ig adott határidőt Budapestnek a szükséges változtatások végrehajtására, hogy 7,5 milliárd euró (7,3 milliárd dollár) uniós finanszírozáshoz jusson.

Kapcsolódó

Korrupcióellenes csúcsszervekkel, felizmosított OLAF-fal hárulhat el az akadály a Brüsszellel való megegyezéstől
Négy törvény, két kormányrendelet – kihirdették az uniós költségvetés védelmét biztosító jogszabályok egy részét. Ez ahhoz szükséges, hogy Magyarország mihamarabb megkaphassa a neki járó pénzeket. Bővebben is érdekel...

Négy törvény, két kormányrendelet – kihirdették az uniós költségvetés védelmét biztosító jogszabályok egy részét. Ez ahhoz szükséges, hogy Magyarország mihamarabb megkaphassa a neki járó pénzeket.

Nyitókép: Illusztráció. Fotó: Mandiner Archív

Összesen 312 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
de France
2022. október 12. 18:56
Én sem értem, miért lett hirtelen ilyen égetően fontos a pénzhez jutás! Eddig nem számított az a hatalmas pénz ami Orbán és környezete, valamint családja kezéhez tapadt, aki csak szóba merte hozni, azt lehurrogták, irigy panelházban tengődő prolinak nevezték. Most pedig ugyanezek lélegzet visszafojtva figyelik minden erről szóló hírt, mintha a személyes helyzetük válna ettől jobbra egyik napról a másikra! Nem fog így történni, nyugodjanak meg. A krízis túl mély, a magyar gazdaságpolitika csődje, a kleptokracia következménye. Eddig kellett volna szigorúan ellenőrizni milyen zsebekben tűnnek el az európai pénzek, ki épít luxus barakkokat, ki jár Maserati-val, mi finanszírozza a hatvanpusztai birtokot, stb... Nem most kell felébredni, 12 év folyamatos lopás után, Fideszesek. Egy ilyen "gazdag és büszke ország"-nak nem illik ilyen pénzsóvárnak lenni. Hogy ez milyen vulgáris, lol.
P. Savoiardes
2022. október 12. 18:50
Szerintem ezzel a dátummal most egyértelművé vált miben egyezett meg a ballibsi EU bürokrácia a hazai ellenzékkel. Ha nyer Orbán 2022-ben nem utalunk pénzt (ne feledjük mit nyomott az ellenzék Brüsszelben.? Ha nincs pénz Orbán bukik) De mivel pontosan tudtak, hogy ennél tovább -talán ha valaki nagyon megkapargatna-eddig se huzhattak volna, jövőre fizetni Kell! A mostani dátum magyarázata, az egy hónap haladék (ugyan mire?) arról szol hogy 19-e után mar leáll az ünnepek miatt a bürokrácia, csak jövőre dolgoznak majd. Ezzel teljesítettek az ellenzék fele tett alkut, miszerint idén nem utalnak. En azt gondolom, ha valahogy elvergodunk január végéig, akkor jön a pénz, és 2023-ban ejtik a hazai ellenzéket Brüsszelben. Nem biztos, hogy most érdemes lázongani mert úgysem kapunk idén mar semmit. Ja januárban nincs love, akkor azt mondom direktbe üzletelni barkivel akivel csak lehet, EU és szankciók ide vagy oda. Senki nem akar fazo gyerekeket és megfagyó falusi nagyszuloket látni.. balosok se..
Bradanek
2022. október 12. 16:55
Ursula, addig is példát mutat transzparenciából, átláthatóságból és korrupciómentességből.
gyaloggos
2022. október 12. 16:54
S NEM mellékesen, ha igaz HATVANPUSZTA, az mindig TÁMADÁSI felület lehet ORBÁNNAK, a családjának!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!