Áramszüneteket vezetnek be Kijevben

2022. október 11. 10:00

A vízellátással nyolc ukrán régióban vannak problémák.

2022. október 11. 10:00
null

A kritikus infrastruktúrára mért orosz rakétacsapások következtében Kijevben és a régióban óránkénti áramszüneteket vezetnek be – jelentette be a helyi szolgáltató.

Október 11-től kezdődően naponta előre közzéteszik honlapjukon, hogy mikor kapcsolják le az áramot. Azt ígérték, az áramszünetek hossza nem haladja majd meg a négy órát.

Egy nappal korábban Denisz Smihal miniszterelnök négy régióban és Kijevben áramszünetekre figyelmeztetett.

Az áramellátás szinte az egész országban szünetel”

– mondta. Hozzátette: a vízellátással nyolc régióban vannak problémák. A miniszterelnök megismételte az ukránokhoz intézett felhívását, miszerint néhány napig korlátozzák az áramfogyasztást, különösen az esti órákban, amíg a helyreállítási és javítási munkálatok folynak.

Fotó: DIMITAR DILKOFF / AFP

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2022. október 11. 21:42
Tegnapelőtt még exportálták az áramot.
kivancsijani
2022. október 11. 19:42
Mielőtt végleg elhisszük, hogy az oroszok vesztettek, el kellene gondolkozni azon, hogy egyetlen pár órás művelettel letaglózták az ukrán energiaszektort. És még nincs tél, még nincs hideg... Most még elég egy vastagabb pulcsi... Ébresztő.
Akitlosz
2022. október 11. 17:37
Tegnapelőtt meg még exportálták az áramot. Biztos, hogy megérte azt a hidat támadni?
Gèbi
2022. október 11. 12:10
tovább kell folytatni a csapásokat, hogy egyáltalán ne legyen áram és ha lehet a víz is csak a patakból, majd akkor meg tudják az ukrán patkányok, hogy amít ők műveltek a Krím-félszigettel és Donbasszal, azt kapják most vissza. Lehet hogy nem lesz önfeledt fotózkodás egy felrobbantott hidat ábrázoló mázolmány előtt?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!