Szijjártó: Kiemelten fontos a Török Áramlat biztonsága

2022. szeptember 28. 15:46

A magyar kormányt számos támadás érte a Török Áramlat megvalósítása miatt, ám a vezeték nélkül most hatalmas bajban volna Magyarország.

2022. szeptember 28. 15:46
null

A Török Áramlat gázvezeték biztonsága kiemelten fontos Magyarország számára – jelentette ki Szijjártó Péter azon a tanácskozáson, amelyen Türk Államok Szervezetének (TÁSZ) energiaügyi miniszterei vesznek részt szerdán a kazahsztáni Almatiban.

A külgazdasági és külügyminiszter Facebook-oldalán közvetített felszólalásában figyelmeztetett:

a Török Áramlat fontosságát felértékelte, hogy a Balti-tenger alatt futó Északi Áramlat működése nem biztosított. 

Ezért felhívta azon országok vezetőinek figyelmét, amelyeken a vezeték keresztül megy, hogy figyeljenek a Török Áramlat működésére.    

Arra is emlékeztetett, hogy a magyar kormányt számos támadás érte a Török Áramlat megvalósítása miatt, ám a vezeték nélkül most hatalmas bajban volna Magyarország. A tanácskozás napirendjén a zöld energiaátmenet fontosságáról is szó esett. Ennek során TÁSZ tagállamai és megfigyelő országai beszámolnak a zöld energiátmenettel kapcsolatos nemzeti prioritásaikról.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Vasvári Tamás

Összesen 81 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
masikhozzaszolo
2022. szeptember 28. 18:30
Szeretem Szíjjártót, jól csinálja. Azt szeretném elérni, hogy Szíjjártótól semmi hír nem legyen. Akkor onnan tudnám, a tárolók feltöltve, Paks készül és biztonságban, a külföldiek befektetnek, a rezsi meg van védve, van elég gáz, áram, olaj. És le van tekerve minden külföldi média.
olajfa1
2022. szeptember 28. 18:24
A nap is ott süt legerősebben... úgy hogy lehet, hogy a gázvezetékek után az elektromos vezetéket is ki kell építeni...
Lajoss
2022. szeptember 28. 18:17
Robokuty,össze-vissza hazudoztok..elképesztő.
Geezer
2022. szeptember 28. 17:34
Önmagában a stratégiai döntés, hogy Ukrajnát elkerülve jöjjön a gáz Magyarországra a balkánon keresztül, most megment minket a teljes gazdasági összeomlástól.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!