Könyveket ment a romok alól egy ukrán könyvtáros (videó)

2022. szeptember 20. 11:20

A 81 éves hölgy szerint „az irodalom tartja mozgásban a világot”, ezért menti a menthetőt.

2022. szeptember 20. 11:20
null

Egy 81 éves ukrán könyvtáros lebombázott iskolák romjai alól igyekszik megmenteni a könyveket. Rajsza Krupcsenko azzal magyarázza „küldetését”, hogy

idézte a Szabad Európa.

A portál által közzétett videóból kiderült, hogy Krupcsenko több mint negyven éven át a kramatorszki iskolában dolgozott könyvtárosként. Az általa megmentett köteteket diákok kapják – tették hozzá.

Az ukrán oktatási minisztérium szerint február 24-e óta csaknem 1900 iskola rongálódott vagy semmisült meg az orosz támadások miatt. Sok iskola nem is tudott szeptemberben kinyitni – tette hozzá a Szabad Európa.

A könyvmentő akcióról készült felvételt alább tekinthetik meg:

Nyitókép: Képernyőfotó

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
u.cserkész
2022. szeptember 20. 17:00
Remélem, a Lenin-összes nem égett el.:-)
Aerion
2022. szeptember 20. 16:56
Köztük van Tolsztoj, Puskin, Turgenyev, Csehov és Bulgakov? Mert ez esetben attól tartok, olyan hálában lesz része a nácik, azaz ukrán demokraták részéről, hogy a 'hála' szóból egy ékezet áthelyez, és hozzáad el l betűt. De az is lehet, hogy ő maga, a könyvmentő is demokrata, ez esetben Tolsztoj, Turgenyev, Puskin, Csehov és Bulgakov már rég ki lett baszva az ablakon, és tábortűzben el lett égetve. Ahogy az demokráciában lenni szokott.
masikhozzaszolo
2022. szeptember 20. 16:18
Irtó-olvasó találkozó. Mint régen.
csapláros
2022. szeptember 20. 15:46
Ez valóban egy postás harapta meg a kutyát hír, holott az lenne a természetes, hogy ilyenkor az épület megfelelő statikai biztosításával kiszáll a közösség, a tanári kar, Timur és csapata, a gyermekekkel a könyvek mentésére és megőrzésére egy jobb időkre.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!