Putyin megérkezett Üzbegisztánba

2022. szeptember 15. 07:59

Az orosz elnök Hszi Csin-ping kínai elnökkel és számos más vezetővel is találkozik az eurázsiai csúcson.

2022. szeptember 15. 07:59
null

Az üzbég fővárosba érkezett Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtök reggel a Sanghaji Együttműködési Szervezet (SCO) csúcstalálkozójára – közölte az Interfax orosz hírügynökség. Az orosz államfő a csütörtökön kezdődő, kétnapos csúcstalálkozón Hszi Csin-ping kínai elnökkel és számos más vezetővel is találkozik Szamarkandban. A kínai elnök már szerdán este megérkezett Szamarkandba. Az üzbég főváros repülőterén Savkat Mirzijojev üzbég köztársasági elnök fogadta.    

A 2001-ben alapított eurázsiai biztonsági, gazdasági és politikai szervezet tagja

Kína mellett India, Pakisztán, Kazahsztán, Kirgizisztán, Tádzsikisztán, Üzbegisztán és Oroszország, megfigyelőként vesz részt továbbá Fehéroroszország, Afganisztán, Mongólia és mindeddig Irán.

A Sanghaji Együttműködési Szervezet célja a béke, biztonság és stabilitás fenntartása az eurázsiai térségben, az együttműködés súlypontjai egyebek között a biztonságpolitika és a terrorizmus elleni harc.

(MTI)

Nyitókép: MIKHAIL KLIMENTYEV / SPUTNIK / SPUTNIK VIA AFP

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dezsőke
2022. szeptember 15. 15:45
mi maradt Európa helyén?
Dezsőke
2022. szeptember 15. 15:44
keletre csúszott Európa
Menhetten
2022. szeptember 15. 10:52
Orosz kollégám meséli, hogy az otthoniak szerint Moszkvában nagy gáz van... A Moszkvai körgyűrűt tankok vették körül. A Moszkvaiak szerinte azt hiszik, hogy VAGY készül egy katonai puccs Putyinnal szemben, VAGY pedig Putyin állította oda a tankokat, mert érzi, hogy fenyegetve van, ereiben érzi a bukást. Az ilyen incidens Moszkvában 1990-es évek elején volt... Vártam, keresem a hireket - de semmi...
tintapaca
2022. szeptember 15. 10:51
Hszi Csin Ping és Putyin most döntik el az USA és az Európai Unió sorsát.Szerintem elkészült a közös stratégiájuk az előbbi kettő gazdasági marginalizálására, és a világ gazdaság súlypontjának keletre helyezésére. Kíváncsi leszek, min kezdenek el majd jajongani néhány nap múlva a NYT, az FT, a Politico és a Bruxinfo.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!