The Washington Post: Az EU milliárdokat vonna el Orbán Viktor korrupt és autoriter rendszerétől

2022. szeptember 19. 09:03

Emily Ruahala szerint a magyar miniszterelnök egy önjelölt illiberális demokrata, aki régóta harcban áll Brüsszellel.

2022. szeptember 19. 09:03
null

A Washington Post, egészen pontosan Emily Ruahala úgy véli, hogy az EU lehet, hogy befagyasztja a Magyarországnak járó forrásokat. Az Európai Bizottság vasárnap javaslatot tett arra, írja, hogy a Magyarországnak járó forrásokból 7,5 milliárd eurónyit fagyasszanak be a korrupciót érintő aggályok miatt. Hangsúlyozza: Johannes Hahn uniós költségvetési biztos szerint a lépés bizonyíték rá, hogy az EU kész megvédeni a költségvetését, és bevetni minden eszközt, ha fontos ügyekről van szó. Jelezte ugyanakkor, hogy Magyarország eddig 17 reformvégrehajtására tett javaslatot a problémák megoldása érdekében.

Ruahala szerint Orbán Viktor, az önjelölt illiberális demokrata régóta harcban áll Brüsszellel hazája és az Unió jövőjét illetően.

Szerinte a demokratikus intézményekleépítését Magyarországon az EU eddig tétlenül nézte, és a forrásokat is megadták Orbán kormányának, és most is vannak olyan politikusok, akik szerint a vasárnap bejelentett megvonás sem elégséges.

Közéjük tartozik Daniel Freund, írja Ruahala, aki (mármint Freund) úgy véli, továbbra is milliárdok fogják segíteni Orbán „korrupt és autoriter” rendszerét,

az EB pedig könnyű menekülési útvonalat kínál a magyar kormányfőnek a reformok lehetőségével.

Az Európai Néppárt részéről viszont Petri Sarvamaa elégedettségének adott hangot, de kifejtette, hogy az Európai Bizottságnak meg kell majd győződnie a megígért magyar reformok végrehajtásáról.

Itt írtunk arról, mi kell ahhoz, hogy Magyarország hozzájusson az uniós forrásokhoz. Itt pedig arról, hogy megszületett a bizalom a Bizottság és a magyar kormány között.

, mi kell ahhoz, hogy Magyarország hozzájusson az uniós forrásokhoz. , hogy megszületett a bizalom a Bizottság és a magyar kormány között.

Nyitókép: Abdesslam Mirdass / Hans Lucas / AFP 

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zolizolizoltan
2022. szeptember 19. 10:04
Orbán csak szájal, de Brüsszelben mindent, de mindent megszavaz. Brüsszelben jobban értik Orbánt, mint itthon.
Búvár Kund
2022. szeptember 19. 09:40
"önjelölt illiberális kereszteslovag", "önjelöl illiberális demokrata".... B-))) Legalább ne központilag írnák meg ezeket a cikkeket...:D
Micó
2022. szeptember 19. 09:31
Bajnaiék lopták az unios pénzt, nem Orbánék.
Micó
2022. szeptember 19. 09:30
Nem akarják, hogy a hazai vállalkozások unios forráshoz jussanak. Orbán ezért küzd. A hazai vállalkozásokért.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!