Klasszikus Irán: Nem adott interjút az elnök a CNN műsorvezetőjének, mert az nem volt hajlandó fejkendőt viselni

2022. szeptember 22. 22:33

Közben meg azért folynak kormányellenes tüntetések Iránban, mert egy erkölcsrendészeti letartóztatás alatt meghalt egy fiatal nő.

2022. szeptember 22. 22:33
null

Érdekes a helyzet Iránban. Médiajelentések szerint legkevesebb tizenheten haltak meg az iráni kormányellenes tüntetéseken a megmozdulások kezdete óta. Közben pedig a CNN neves riportere erről számolt be:

Nem adott interjút neki Irán elnöke, mert nem volt hajlandó fejkendőt felvenni.

A brit-iráni újságíró, Christiane Amanpour, a CNN neves riportere közölte, hogy interjút tervezett készíteni Ebrahim Raíszi iráni elnökkel az ENSZ-közgyűlés ülésszakának szünetében. Az elnök azonban nem jelent meg az interjún, kabinetjének egyik tagja negyven perccel később érkezett meg, és közölte, hogy az elnök azt javasolta, Amanpour viseljen kendőt, amit az újságírónő elutasított. Végül Amanpour nem vette fel a kendőt, interjú pedig nem készült. A Twitteren Amanpour megjegyezte, hogy korábban egyetlen elnök sem ragaszkodott a kendő viseléséhez Iránon kívül.

(MTI)

Nyitókép: Twitter

Összesen 149 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nempolitizálok
2022. szeptember 23. 08:39
Logikus, neki ez fontos.
files32
2022. szeptember 23. 08:01
Sorra lövi le a kormányzati weboldalakat az Anonymous, esnek el a térfigyelő kamerák is Iránban
Ma is bukik a Zorbán...
2022. szeptember 23. 07:29
Felháborító megint az MTI! És ez közpénzből működik... Amanpour egy aljas bolsevita hazudozó és gyűlölködő, nem pedig "neves újságíró".
Antal Béla
2022. szeptember 23. 07:21
.... igen, mert egyes emberekben a koponyától a farkcsontig van számos csontja, amit úgy neveznek, hogy GERINC. A tahó riporter, meg ne akarja "nevelni" a partnerét, mert nem felsőbbrendű, csak egy bunkó liberális
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!