Így robbant fel a harkivi erőmű (videó)

2022. szeptember 13. 11:40

A harkivi helyi TEC–5 kombinált hő- és villamos erőmű az egyik legnagyobb erőmű Ukrajnában.

2022. szeptember 13. 11:40
null

Elkezdett az interneten terjedni egy videó, amelyen egy óriási robbanás látható. A videóhoz fűzött kommentár szerint a képsorokon a harkivi TEC–5 kombinált hő- és villamos erőmű felrobbanását láthatjuk, amelyet oroszok támadtak meg hétfő éjszaka. Az orosz csapás miatt Harkiv létfontosságú infrastrukturális létesítményei működésképtelenné váltak, aminek következtében megszakadt az áramellátás, és megint megszűnt a vízellátás a megyeszékhelyen. Erről itt számoltunk be bővebben.

A robbanásról készült videót megtekintheti itt: 

Nyitóképen: Tűzoltók az erőmű helyszínén. Képernyőfotó. 

Összesen 87 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ólat a trolloknak
2022. szeptember 13. 19:40
" kombinált hő- és villamos erőmű" Szívből gratulálok a cikkírónak! :_DDDD
Gordon.
2022. szeptember 13. 16:21
Amit az oroszok most tesznek (a polgári infrastruktúra/életlehetőségek elpusztítása) arra enged következtetni, hogy feladták Harkovot illető terveiket, az oda törtánő visszatéréssel már nem számolnak. Akkor marad a felperzselt föld taktikája, mint bosszú. Ezt többen csinálták a háborúk során. A különbség pl. az oroszországi napoleoni hadjárat esetéhez képest, hogy akkor az oroszok a hazájukat elfoglalni akaró ellenség lehetőségeit korlátozták ezzel. A támadó fél, akit kitakarodásra kényszerítettek, csak egy díszpéldány esetében tette ezt, azzal a céllal, hogy a megtámadott nép életét megkeserítse, ha már győzni nem tudott. Ez a díszpéldány Hitler volt!! Háborús és emberiség elleni bűntett, természetesen.
kivancsijani
2022. szeptember 13. 14:33
Én úgy látom az oroszok csak a szükséges minimális pusztítást akarják elvégezni. A nyugat pedig eszkalálni akar. Ez most még csak egy erőmű, amitől én félek, az egy kisebb taktikai atomfegyver.
packó_
2022. szeptember 13. 14:19
Mintha két robbanás volna. Először a rakéta csapás robbanása, utána meg az ott tárolt lőszer és robbanóanyag robbanása látható, ha nem tévedek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!