Financial Times: Hiába bírálják, Orbán elérte, hogy Magyarországon a legalacsonyabb a gáz ára

2022. szeptember 07. 10:20

A brit lap összevetette az európai gázárakat. Hazánk került ki győztesen.

2022. szeptember 07. 10:20
null

Hosszú cikkben elemezte a Financial Times az európai gázárakat. A brit lap megállapította, hogy a brit háztartások átlagos villamosenergia-ára legalább 30 százalékkal magasabb, mint sok európai szomszédjánál. Hozzátették, hogy azért van ez így, mert az ország erősebben támaszkodik a földgázra az energiatermelésben, ez pedig keményen sújtja a fogyasztókat.

Magyarország is szóba került

A lap megjegyezte, hogy

Magyarországon a lakossági gázár messze a legalacsonyabb.

Kifejtették, hogy annak ellenére, hogy más EU-tagok bírálták a Moszkvával való kapcsolatát, Orbán Viktor miniszterelnök számos olyan megállapodást kötött Oroszországgal, amelyek alacsonyabb árú gázszállításokat biztosítanak.

Nyitókép: Financial Times-képernyőkép

Összesen 224 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hekimeki
2022. szeptember 08. 08:45
Magyarországon a leg alacsonyabb a gáz ára ?????? :):):):):):):) Aki így gondolja élete végéig ezt az árat fizesse BARMOK!!!!!!!!
LancelotDuLac
2022. szeptember 08. 02:01
Főleg úgy, hogy le van titkosítva mennyiért vették! xDDDD És a keresethez viszonyitva mennyi - és honnan tudják, ha még a magyar fogyasztók sem tudják pontosan xDDD De már a gáz ára miatt zárnak be a szolgáltatók Mo-n - kamu az egész!!! Hazug információ alapján készült az ábra xDDDD
Palatin
2022. szeptember 07. 23:12
Az unió vezetése politikailag tulajdonképpen nem tesz mást, mint az amerikai célokat, érdekeket az európai emberek számára fogyasztható katyvasszá transzformálja. A magyar ellenzék átkos "tevékenysége" ugyanez, de a magyarok szerencsére ebböl a gyurcsányista katyvaszból nem kérnek. Ennyivel vagyunk mi magyarok a többi európai nép elött.
kivancsijani
2022. szeptember 07. 21:21
A sok politikógus csemete kedvéért: 1m3 gáz kb 34 MJ és ez kb 9,44444 kWh. Ha mindez 760 Ft, akkor 1 kWh gáz 80 FT-ba kerül. Kb 400 Ft egy EUR, tehát a piaci gáz jelenleg 0,2EUR/kWh Ugyanezt a számítást végigvíve a támogatott (102 Ft/m3) gázár kb 10,5 Ft/kWh átszámolva 0,026 EUR/kWh. Tekintettel, hogy a támogatott gázár az átlagos fogyasztóknak jár, ez utóbbi szám a helyes, ha túlfogyasztásunk van, akkor az extra rész az közepes európai színvonal. De még egy túlfogyasztónak is (fele-fele) az átlag 45 Ft/kWh, ami kb 0,11 EUR/kWh. Én azt gondolom, mindenképpen nálunk a legalacsonyabb az energia jelenleg.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!