Az erkölcsrendészek agyonvertek egy 22 éves iráni nőt, mert nem jól hordta a fejkendőt

2022. szeptember 17. 18:06

A rendőrség azt állítja, hogy szívrohamot kapott.

2022. szeptember 17. 18:06
null

Szombaton a békésen tüntető, diktatúraellenes jelszavakat is kiáltozó tömegbe lőtt az iráni rendőrség Saqqez városában. A tüntetők Mahsa Amiri, a brutális kegyetlenséggel meggyilkolt 22 éves, kurd származású lány délelőtti temetésére gyűltek össze.

Amini pár napja, szeptember 13-án, innen, Saqqezből utazott Teheránba a családjával, rokonlátogatóba. A fővárosban ellenőrizte őket a botokkal felszerelt iszlamista erkölcsrendészet és nem voltak elégedettek a nő kendőjével. A szemtanúk és a család beszámolói szerint berángatták egy furgonba, ahol agyba-főbe verték. A beszámolók szerint ekkor még magánál volt.

Amikor pár órával később kórházba került, már agyhalott volt. Három napig volt kómában, miközben az életéért küzdöttek, de szeptember 16-án meghalt.

A rendőrség azt állítja, hogy szívrohamot kapott.

Teheránban már tegnap spontán tüntetések törtek ki, egy videó tanúsága szerint többen „Halál a diktátorra!” skandálással vonultak. A kórház környékén most is komoly a rendőri készültség.

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

Összesen 103 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2022. szeptember 18. 10:54
Ez egyáltalán nem egyértelmű hír. Itt pl: https://www.youtube.com/watch?v=XiQZdB5Y910&t=294s - bemutatnak egy felvételt, amin az látszik, hogy a lány tényleg egyszerűen magától esik össze, aztán elviszik mentővel. Még ahol azt állítják, hogy agyonverték, ott sincs a képen egy icipici seb sem az arcán, márpedig ha agyhalott lett, akkor a fejét kellett volna péppé verniük: https://www.youtube.com/watch?v=4uEF_foq4i4 Semmi sem látszik rajta semmilyen képen, szóval ez egy hamis hír, a lány valószínűleg szívbeteg volt és meghalt, senki sem bántotta.
tajtajacsak
2022. szeptember 17. 20:15
Én voltam Iránban. Ott ilyen nem történik meg. Amikor a feleségem fejéről is véletlenül félrecsúszott a kendő, akkor is odajöttek és teljesen kedvesen szóltak, hogy ez így nem felel meg. Szó sem volt erőszakosságról!
balbako_
2022. szeptember 17. 20:00
Németország 2040!
simonvitéz
2022. szeptember 17. 19:56
Isten, Allah nyugosztalja. Ma az USA-ban agyonlottek mondjuk 200 embert. Tény, nem a hatalom rendőrei, de a hatalom teszi lehetővé, hogy boldog-boldogtalannak fegyvere legyen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!