A kaukázusi Dagesztánban asszonyok kergetik a rendőröket a mozgósítás miatt 

2022. szeptember 26. 09:27

Mahacskalában legalább száz embert tartóztattak le, a közösségi médiában számos felvétel kering rendőrökkel verekedő tüntetőkről, rendőröket kergető asszonyokról – számol be az Euronews.

2022. szeptember 26. 09:27
null

Már több mint kétezer embert vettek őrizetbe Oroszországban a részleges mozgósítás elleni tiltakozások miatt – számol be az Euronews. Különösen hevesek az akciók a kisebbségek lakta régiókban, ahonnan nagyobb tömegeket soroznak be. Az észak-kaukázusi Dagesztánban a tüntetők többször összecsaptak a rendőrökkel vasárnap. A fővárosban, Mahacskalában legalább száz embert tartóztattak le, a közösségi médiában számtalan felvétel kering rendőrökkel verekedő tüntetőkről, sőt rendőröket kergető dagesztáni asszonyokról. A kaszárnyát szorosan körülvevő tüntetők miatt a rendőrök végül automata fegyverekkel a levegőbe lőnek.

A többségében muzulmánok lakta Dagesztánt a korábbi nyugati tudósítások Oroszország egyik legveszélyesebb régiónak nevezték. A régióban már sok halottja van a háborúnak – a hivatalos orosz politika mintegy 5000 orosz hősi halottat ismer el, ebből 300 dagesztánit, míg moszkvait csak körülbelül 100-at. (Az ukrán források a tízszeresére teszik az orosz veszteségeket.)

A brit Nemzetközi Hadtudományi Intézet elemzéséből kiderül, a feladatok megosztása a központi és a regionális hatóságok között eredményezi részben azt, hogy diákokat is besoroznak. A kényszersorozottak nem fogják érdemben erősíteni az ukrajnai műveleteket, a kiképzésük és a felszerelésük hiányos lesz. A másik állítása az elemzésnek, hogy maga a folyamat előkészítetlen és akadozva működik, mert egyszerre kell önkénteseket és kényszersorozottakat integrálni a hadseregbe, ez pedig a felkészülés hiánya miatt meghaladja az orosz bürokrácia és a kiképzőközpontok képességeit. Mindezt alátmasztani látszanak azok a videók, amelyek a telegramról szivárognak át a többi közösségi oldalra, és amelyeken ittasan a kiképzőközpontok felé tántorgó, verekedő bakákat, vagy éppen a nekik átadott rozsdás fegyvereket mutatják. 

 

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2022. szeptember 26. 15:57
Ukrán propaganda. Ukrajna nem részlegesen mozgósít és senki hadkötelest nem enged ki az országból. Oroszország 300 000 embert mozgósít most, a 25 000 000 mozgósíthatóból. 1,2%.
Welszibard
2022. szeptember 26. 14:46
Ez a Zelenszlij teljesen hülye: A azzal akarja diverzánssá tenni a bevonuló orosz katonákat, hogy adják fel magukat az ukránoknál, mert újabb USA rakétákat kaptak. Nagyon elvetemült orosznak (legfeljebb, valamelyik iszlám nemzetiségnek, vagy Sorosék által lepénzeltnek) kell lenni ahhoz, hogy az USA nyomulására - hazaáruló legyen valaki. Nyilván nem öröm és nem életbiztosítás bevonulni, de a nagyorosz érvek legfontosabbika az USA-NATO fenyegetettség, aminek sajnos bebizonyosodott a valóságalapja.
HunCsz
2022. szeptember 26. 11:39
A Mandiner miért a sztálini kort idéző világkirálysági propagandát szemlézi állandóan? Arra azért jó, világosan látni, hogyan is müködik világszerte a sátáni hálozata a wall street-i szörnyetegeknek
RasPutin
2022. szeptember 26. 11:21
Tüzet nyitott egy fegyveres egy oroszországi iskolában, 9-en meghaltak, húszan megsérültek https://telex.hu/kulfold/2022/09/26/lovoldozes-oroszorszag-iskola-serultek Bezzeg ha az USAban lett volna. Már nyomná a mandiner.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!