Ukrán tábornok: Oroszország megduplázta a légicsapásait

2022. augusztus 11. 16:37

A tábornok nem túl meglepően közölte, hogy az orosz légicsapások célpontjai az ukrán hadsereg.

2022. augusztus 11. 16:37
null

Oroszország megduplázta ukrajnai légicsapásainak számát az előző hetihez képest – közölte csütörtökön egy ukrán tábornok. Olekszij Hromov dandártábornok sajtótájékoztatóján elmondta, ez napi 6-7 orosz légitámadást jelent.

A csapások célpontja továbbra is az ukrán hadsereg és infrastruktúra Piszki városnál,

de mivel az orosz gépek „szándékosan nem lépnek be a légvédelem hatóterébe, így a támadások hatékonysága alacsony”.

A dandártábornok hozzátette, hogy Ukrajna erősítést küld a városba. A frontvonalban lévő Piszkit csak néhány kilométer választja el a jelenleg a Moszkva-barát szakadárok kezén lévő Donyecktől, ahol napok óta heves harcok folynak.

A Reuteres hírügynökség helyi tudósítója szerint egyelőre nem sikerült ellenőrizni, hogy Piszki orosz vagy ukrán ellenőrzés alatt áll-e: a szakadárok néhány nappal ezelőtt azt állították hogy elfoglalták a várost, az ukrán fél azonban tagadta ezt.

Olekszij Hromov közlése szerint Nagy-Britanniában eddig 2400 ukrán kapott katonai kiképzést, további 2400 fő kiképzése jelenleg is tart és újabb 5 ezer fő kiképzése is tervben van. A kiképzési program annak a brit felajánlásnak a része, melynek keretében Nagy-Britannia 10 ezer ukrán katonát fog kiképezni negyedévenként. Ezen felül több más ország, köztük Kanada és Dánia is felajánlotta, hogy instruktorok küldésével segítik az ukrán katonák brit kiképzését.

(MTI)

Nyitókép: Lviv, 2022. március 26.
Sűrű, fekete füst száll a magasba egy orosz légicsapást követően a nyugat-ukrajnai Lvivben 2022. március 26-án. Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én rendelte el katonai művelet végrehajtását Ukrajnában.
MTI/PAP/Wojtek Jargilo

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyúlgerinc
2022. augusztus 11. 18:16
"Ukrán tábornok: Oroszország megduplázta a légicsapásait" Még nem késő...de most aztán már mindent bele Iván!
nuknuk
2022. augusztus 11. 17:41
Emberek ezek az oroszok, lövik az ukrán katonákat?
Dezsőke
2022. augusztus 11. 17:35
békét
tulelo
2022. augusztus 11. 17:30
Ha az orosz hadsereg erős lenne, nem napi 500 métert haladnának előre, jelentős veszteségek árán. Azt meg lehet állapítani, hogy az oroszok nem így tervezték Ukrajna megszállását, egyre jobban belebonyolódnak, már a kitűzött célt sem látni. Ha továbbra is így segíti a nyugat az ukránokat, az oroszok veszíteni fognak. Akkor majd a gáz, és az olaj ára bezuhan, és fillérekért lehet venni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!