Legkevesebb nyolc embert megöltek fegyveresek egy szomáliai hotelben

2022. augusztus 20. 07:38

Kilenc ember pedig megsérült.

2022. augusztus 20. 07:38
null

Nyolc ember meghalt, amikor az al-Shabaab fegyveresei megrohantak egy szállodát a szomáliai fővárosban, Mogadishuban – számolt be a BBC. A rendőrség közleménye szerint a támadók először két bombát helyeztek el a hotelen kívül, majd behatoltak és tüzet nyitottak. A rendőrségnek több tucat vendéget és a személyzet tagjait sikerült kimenekítenie, de

legalább nyolcan életüket vesztették, kilenc ember pedig megsérült.

A hotel előtt két autóban elhelyezett bomba közül az egyik a szálloda közelében robbant fel, a másik pedig a szálloda kapujában. A támadást az al-Shabaab is megerősítette. A rendőrség úgy tudja, hogy a támadók még mindig a hotelben tartózkodnak. 

Nyitókép: HASSAN ALI ELMI/AFP

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Málaga21
2022. augusztus 20. 11:30
"Azt mondják, hogy az a város Afrika Párizsa,..." Ez mondjuk lassan igaz lesz.
mgyfree
2022. augusztus 20. 10:13
esetleg a Punió fontolóra veheti, hogy felvegyék szomáliát
mgyfree
2022. augusztus 20. 10:10
Svédországban szomáliai miniszte, mármint svéd miniszter osztja a svédeket, arról, hogxy milyen rasszisták és hogyan kéne viselkedni muhahahaaa
Málaga21
2022. augusztus 20. 09:42
"A rendőrség úgy tudja, hogy a támadók még mindig a hotelben tartózkodnak." A jót könnyű megszokni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!