Sojgu: Hat HIMARS és öt Harpoon rakétaindítót semmisített meg az orosz hadsereg

2022. augusztus 02. 13:09

A védelmi miniszter szerint az elmúlt két hét során az ukrán csapatok 396 Javelin és NLAW páncéltörő rakétarendszert, valamint 125 Stinger hordozható légvédelmi rakétarendszert veszítettek.

2022. augusztus 02. 13:09
null

Hat HIMARS és öt Harpoon rakétaindítót semmisített az orosz hadsereg az ukrajnai háborúban – jelentette ki Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter egy katonai vezetőkkel megtartott keddi videokonferencián.

A nyugati fegyverek ellenőrizetlen Ukrajnába szállítása komolyan veszélyezteti a régió biztonságát. Az orosz csapatoknak a ukrán fegyveres erők katonai létesítményei ellen végrehajtott csapásai következtében összesen 33 amerikai M777-es tarack és öt Harpoon hajóelhárító rendszer rakétaindítója semmisült meg. Továbbá a HIMARS rakétasorozatvető rendszer hat indítóállványa és több mint 200 rakétája” – mondta a tárcavezető. Sojgu szerint az elmúlt két hét során az ukrán csapatok 396 Javelin és NLAW páncéltörő rakétarendszert, valamint 125 Stinger hordozható légvédelmi rakétarendszert veszítettek.

(MTI)

Nyitókép: MTI/AP/Az orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata

Összesen 81 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
incze
2022. augusztus 02. 17:21
:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDD sajgu :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD no, ezt hogy számolta ki? azokat a páncéltörő lövegeket is mind egy-egy tankkal semmisítették meg, gyorsan elállták velük az útjukat. ennél csak az volt jobb, mikor sajgu elmondta, hogy hány repülőt vesztett az ukrán légierő (igen, többet, mint amennyyi volt neki). és a mandiner csürhe máris extázisban maszturbál.
Reszelő Aladár
2022. augusztus 02. 15:44
Pech.
pumuklik
2022. augusztus 02. 15:40
Hogy beindultak a jenki seggnyalók/ukifaxszopók a hírre, hogy védjék a védhetetlent!
Malaj
2022. augusztus 02. 15:36
elég keserves képet vág ez az akasztófáravaló patkány. még a szája is belilult Most tárták elé a muszka hadianyag veszteségeket. azt meg nincs honnan pótolni egyhamar
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!